Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 23. apríla 2022

ŠIMONÍKOVÁ, JAROMÍRA - INTERIÉROVÁ TVORBA

ŠIMONÍKOVÁ, JAROMÍRA

INTERIÉROVÁ TVORBA
Soudobé české umění

Odeon, Praha, 1982
obálka Miroslav Pechánek
1. vydanie, 5.500 výtlačkov
01-513-82

umenie,architektúra
72 s., čb a far. fot., čeština 

mäkká väzba, malý formát
stav: dobrý, pečiatky v knihe

1,50 €

*3xbib23*ume*

Mnoho okamžiků svého života, od těch nej obyčejnějších až po ty nejslavnostnější, prožíváme na veřejnosti v prostředí nádražních ha], restaurací, obchodních domů, prodejen, svatebních síní, slavnostních aul apod. Většinou si ani neuvědomujeme, jak silně je náš prožitek ovlivněn estetickými a funkčními kvalitami daného prostoru. Na typologicky velmi rozmanitých ukázkách se autorka snaží ukázat vývojové tendence v letech 1948 —1980 a zároveň objasnit, jaké vlastnosti má podle jejího názoru mít moderní interiér. Jedenatřiceti ukázkami však nebylo samozřejmě možné vyčerpat všechny typy interiérové tvorby ani, všechna úspěšná řešení. Proto se autorka zaměřila na typově nejrozšířenější interiéry veřejných staveb - právě jimi může totiž architekt působit nejlépe na estetické cítění nejširších vrstev. Nejsou zde tedy zastoupeny interiéry bytové, výstavní aj., jimž by vzhledem k jejich specifičnosti bylo třeba věnovat samostatný svazek.