Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 9. apríla 2022

BENZONIOVÁ, JULIETTE - KRÁSNA CATHERINE 3/4

BENZONIOVÁ, JULIETTE

KRÁSNA CATHERINE 3/4
(Catherine: Il suffit d´un amour)

Tatran, Bratislava, 1991
edícia Meteor (139)
preklad Soňa Hollá, Zuzana S. Mrlianová
1. vydanie
ISBN 80-222-0267-3

beletria, román, literatúra francúzska
678 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*erima*unk*belx-fra*

Prekrásny slnečný deň, ticho plynie rieka, pomaly sa po nej kĺže čln. Catherine je konečne s Arnaudom, so svojou láskou, s mužom, pre ktorého už toľko obetovala, a ešte toľko bude musieť obetovať! Po noci plnej vášne sa Catherine zobúdza v loďke sama. Znepokojená začne svojho Arnauda hľadať a to, čo nájde na blízkom majeri, ju rukolapne presvedčí, že krajina sa ešte vždy zmieta v dlhoročnej vojne a kým celý národ bojuje s Angličanmi, nemôže prekvitať prostá a čistá láska medzi mužom a ženou. Pri hľadaní Arnauda Catherine požiada o pomoc Aaintrailla, jeho verného druha, no získa si ešte mocnejšieho ochrancu — Gauthiera Hrôzostrašného. ktorému zachráni život. Bez Gauthierovej sily by ťažko prežila v meste postihnutom morom, ťažko by sama so Sarou putovala krajinou, kde číha tisícoraké nebezpečenstvo. Nie útrapy však nivočia Catherine, ale to. že ju oddelili od Arnauda. že mocný La Trémoille, ktorý si uzurpoval moc v krajine a chce o všetkom rozhodovať namiesto kráľa, uvrhol jej milovaného do odporného páchnúceho podzemného žalára. Napriek odlúčenosti však Catherine očakáva radostnú udalosť, veď pod srdcom nosí Arnaudovo dieťa a vie. že to určite bude syn. Natrvalo jej v pamäti ostane deň, keď si s Arnaudom povedali svoje áno. Catherine. Arnaud, verná Sara i Gauthier, ktorý Catherine chráni nielen z oddanosti, ale aj z lásky, prekonávajú množstvo nástrah na ceste do Montsalvy, kde dúfajú, že nájdu pokoj a útočisko, no namiesto toho prichádzajú na spálenisko... Stretnutie so svokrou, s urodzenou paňou de Montsalvy, sa teda odohrá za celkom iných okolností a Catherine bude musieť i naďalej bojovať o svojho muža. A nielen so svokrou či so sesternicou, ktorá sa náhle zjaví a robí si na Arnauda nároky, ale aj so zákernou chorobou. Vydrží Catherine? Bude mať dosť síl? Alebo jej Arnaud zasa unikne a nechá ju samu? Je láska mocnejšia než zlo?