Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 28. apríla 2022

VERNE, JULES - MATYÁŠ SANDORF I., II.

VERNE, JULES

MATYÁŠ SANDORF I., II.
Nový hrabě Monte Christo
(Mathias Sandorf)

Albatros, Praha, 1981
edícia Podivuhodné cesty (18)
preklad Zdeněk Hobzík
ilustrácie L. Bennet
doslov Ondřej Neff 
2. vydanie v Albatrose, 80.000 výtlačkov
13-761-81

beletria, román, literatúra francúzska, dobrodružné
220 s. + 240 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, prebal po krajoch mierne ošúchaný

5,00 €

*pralm*

Matyáš Sandorf (Nový hrabě Monte Christo) zaujíma mezi Vernovými příběhy jedno z předních míst.

Verne, autor dobrodružných a vědeckofantastických románů, se nijak nevyhýbal palčivým otázkám společenského života a v mnoha svých knihách se přímo dotýká současných politických událostí. Je přirozené, že i národně osvobozenecký boj Maďarů proti nenáviděnému rakouskému útlaku vzbudil jeho zájem a že mu poskytl námět pro dobrodružný román.

V rakouském přístavním městě Terstu připravili Matyáš Sandorf, Ladislav Zathmar a Štěpán Báthory všechno k odboji. Nikdo netušil, že pod zdánlivě klidnou hladinou vře revoluce. Chystaný převrat maďarských vlastenců je však přece jen prozrazen a vůdcové zatčeni a odsouzeni k smrti: pouze jediný z nich se po krkolomném útěku z věže istrijského hradu Pazinu zachrání a od té chvíle žije jedinou myšlenkou na spravedlivou pomstu.

Jako vždy u Verna vyznačují se neobyčejná dobrodružství jeho hrdinů četnými neblahými náhodami, které hned na začátku zabrání Sandorfovým druhům Zathmarovi a Bathorymu v útěku a provázejí dlouho i hlavního hrdinu. A nebyl by to ani Verne, kdyby vedle poutavého příběhu nevložil do románu nevtíravě množství všemožných poznatků. Známá i odlehlá místa středomorského pobřeží od Terstu přes Kalábrii do Ceuty, od Monaka přes Korsiku do Tunisu ožívají tu s cestopisnou přesností a přímo jako na filmovém plátně.