Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 7. apríla 2022

ŠKAPEC, LUDVÍK - ČERVENÁ KNIHA OHROŽENÝCH A VZÁCNÝCH DRUHŮ ROSTLIN A ŽIVOČICHŮ ČSFR 3 - BEZOBRATLÍ

ŠKAPEC, LUDVÍK

ČERVENÁ KNIHA OHROŽENÝCH A VZÁCNÝCH DRUHŮ ROSTLIN A ŽIVOČICHŮ ČSFR 3 - BEZOBRATLÍ

Príroda, Bratislava, 1992
ilustrácie Květoslav Hísek
preklad Libuše Lukešová
prebal Miloš Kašpárek
1. vydanie
ISBN 80-07-00402-5

zoológia, botanika, príroda,
160 s., čeština

tvrdá väzba, veľmi veľký formát
stav: dobrý

1,90 €

*sampa*katak*/*zoo*

Publikace přináší čtenáři výběr 188 druhů ohrožených měkkýšů, pavoukovců, korýšů a hmyzu. Vydavatelství Príroda v Bratislavě tak pokračuje v edici Červených knih, z nichž první dva díly vyšly v r. 1988 a 1989 v SZN Praha a setkaly se s mimořádným zájmem. Výběr ohrožených druhů zahrnutých do publikace není a při ohromné rozmanitosti bezobratlých ani nemůže být úplný. Vždyť jen počet členovců na naší planetě se odhaduje na několik miliónů, přičemž pouze jejich menší část byla popsána. Autoři se při zařazování druhů do Červené knihy řídili pravidlem vybírat v první řadě ty bezobratlé, kteří jsou nápadní, lze je snadno určit a jsou přitom charakterističtí pro jednotlivá společenstva. Ochrana těchto druhů se tak může stát prvním krokem k programu ochrany celých biocenóz, a tím i k záchraně ohrožené fauny i flóry. Členění publikace je obdobné jako u předcházejících dvou dílů, navíc je u každého druhu zařazen stručný popis. V případě některých skupin podobných druhů je barevnou kresbou zobrazen jen nejtypičtější zástupce. Podle stupně ohrožení jsou druhy zařazeny do dvou kategorií: ohrožené a zranitelné. Čtenář zajímající se o problematiku hlouběji nalezne v knize obsáhlý seznam literatury, který shrnuje všechny nejvýznamnější práce z oboru. Na rozdíl od prvních dvou dílů vychází třetí díl Červené knihy současně v české a slovenské jazykové verzi.