Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 9. apríla 2022

PEIKER, JOSEF - JAHODY

PEIKER, JOSEF

JAHODY 

Nakladatelství Československé akademie věd, Praha, 1962
Ovocnická edice (11)
prebal Jaroslav Krouz
1. vydanie, 10.000 výtlačkov
21-064-62

botanika, záhradkárstvo, hobby,
472 s., čb a far. fot., čeština
 
tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, pečiatky v knihe, prebal silne poškodený

PREDANÉ

*erima*bot*

V tomto dalším svazku Ovocnické edice se autor zabývá velmi podrobně všemi otázkami, které souvisejí s pěstováním jahodníku. Kniha vznikla na základě výsledků praxe u nás i v zahraničí a zahrnuje nej novější zkušenosti pěstitelů i pokusníků, podle nichž bylo dosaženo nejlepších úspěchů při pěstování jahodníku.

Ve všeobecné části autor uvádí hlavně všeobecný popis jednotlivých druhů a odrůd jahodníku, jejich rozmnožování, růst a ekologii. Značnou pozornost pak věnuje produkčním a množitelským jahodovnám, a to od jejich založení až po sklizeň plodů. Závěr všeobecné části tvoří kapitoly o rychlení a přirychlování, o šlechtitelské práci a o jahodářské ekonomice.

Speciální část představuje souborný popis všech povolených odrůd jahodníku u nás a stručný nástin odrůd navržených k povolení. 36 celostránkových barevných fotografií vhodně doplňuje podrobné popisy nej důležitějších odrůd.

Kniha je určena všem jahodářům, především velkovýrobcům (např. JZD, JRD, ČSSS aj. ), ale neopomíjí ani popis pěstování jahodníku na menších plochách, takže bude dobrou pomůckou i zahrádkářům a jiným drobným pěstitelům.