Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 12. februára 2022

WALZ, ERIC - ZÁVOJ PRINCEZNY SALOME

WALZ, ERIC

ZÁVOJ PRINCEZNY SALOME
(Die schleier der Salome)

Knižní klub, 2012
preklad Milan Kouřimský, Milada Kouřimská
obálka Miloslav Disman
ISBN 978-80-242-3307-9

beletria, román, literatúra nemecká, história
664 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,50 €

*juran*belx*

Historická freska zobrazuje dramatické události Judského království, území na západním břehu Jordánu, na počátku našeho letopočtu, a zejména osud princezny Salome, ženy, jež způsobila smrt proroka Jana Křtitele.

Již den jejího zrození patřil k nejtemnějším momentům judských dějin, neboť král Herodes, její dědeček, byl ze strachu před hrozivou věštbou připraven novorozeně - v případě že to bude chlapec - zabít. Salome již jako dítě byla ctižádostivá a dychtila po vzdělání. Od své tety Akmé toužící po Herodově smrti a po moci, se naučila všemožným intrikám, ale také získala vědomosti o politice a historii země. Žila v době, kdy se Judské království rozpadalo a mezi Herodovými syny vznikly spory o vládu.

Svou tajnou láskou k řeckému architektovi Timovi si Salome vysloužila nenávist ortodoxních Židů. Po jeho zatčení se svým svůdným tancem se sedmi závoji snaží vymoci u krále pro Tima milost. Přitom se však dopustí největší chyby ve svém životě...

OSUD fascinující ženy  V MYSTICKÉM ORIENTU - Salome, princezna z Judeje, vnučka krále Herodese - zrazená, zneuznaná, potupená.

Vlastním národem prohlášena za zrádkyni a vražedkyni a nemilosrdně vyhnána ze země. Ale také žena, jejíž čarovný tanec se závoji již více než dvě tisíciletí vyvolává fantazie básníků, malířů a skladatelů. Kdo z nás však ví, jaký byl skutečný život této výjimečné ženy, jež se z lásky dopustila největší chyby a omylu ve svém životě...

ERIC WALZ( 1966) spisovatel na volné noze, tiskový mluvčí „Quo Vadis", spolku autorů historických románů, má na svém kontě řadu úspěšných knih, které se staly bestsellery nejen v Německu. Euromedia Group připravuje jeho další román Římská děvka.