Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 4. februára 2022

McCLURE, KEN - VZKŘÍŠENÍ

McCLURE, KEN

VZKŘÍŠENÍ
Lékařský thriller
(Resurrection)

Apsida, Praha, 2000
preklad Libuše Chocholová
1. vydanie
ISBN 80-86242-07-2

beletria, román, literatúra škótska
300 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,00 €

*juran*belx*

Britská pouštní hlídka pozoruje, jak z iráckého území prchá přes hranici do Saúdské Arábie vozidlo pronásledované vojáky. V havarovaném vozidle Britové najdou zohyzděného umírajícího muže. Ukáže se, že uprchlík zemřel vinou bouřlivé reakce na očkovací látku proti pravým neštovicím. Proč ale Iráčané očkují obyvatelstvo proti chorobě, která byla už před dvaceti lety zcela vyhlazena ze světa?

V Edinburghu spáchá z neznámého důvodu sebevraždu irácký student tamějšího Ústavu molekulární biologie. Souvislost mezi oběma událostmi odhalí teprve Adam Dewar - během vyšetřování na britských vědeckých pracovištích, která při výzkumu užívají fragmentů DNA viru pravých neštovic, připadne na hrozivou možnost, že na studenta, který si vzal život, naléhala tajná služba jeho vlasti, aby virus zákeřné choroby laboratorně rekonstruoval. A jelikož ve městě prodlévají agenti irácké tajné služby, nemůže Dewar dojít k jinému názoru, než že tu čekají, až pro ně tu práci dokončí někdo jiný.

A pak náhle propukne v nejchudší a nej lidnatější edinburské čtvrti epidemie neštovic. Přední starostí je teď zabránit šíření viru. Počet obětí stoupá, v chudinské čtvrti dochází k divokým nepokojům a Iráčané ve městě stále setrvávají. Dewar se pouští do závodu s časem. Musí odhalit zdroj nákazy a zabránit tomu, aby zákeřný virus padl do rukou nepřátelského státu, jenž by pomocí této hrozivé zbraně s chutí držel v šachu celý svět...

Kliniky, operační sály, výzkumné ústavy a pitevny, to jsou kulisy, v nichž skotský spisovatel Ken McClure obvykle rozehrává strhující děj svých románů. Předurčuje ho k tomu nejen brilantní vypravěčský talent, nýbrž i dlouhodobé zkušenosti z vlastní lékařské praxe a klinického výzkumu. Pracuje pro britskou Radu pro lékařský výzkum a získal řadu odborných ocenění. Jeho knihy byly přeloženy do více než osmnácti jazyků. Autor žije a pracuje v Edinburghu, ve městě, které miluje a jehož počasí nenávidí.

Inteligence a důkladná obeznámenost s mikrobiologií umožňuje Kenu McClureovi přicházet s přesnými předpověďmi. Na základě svých znalostí uvažuje o tom, co by se mohlo stát, a pak předvádí, jak by se to mohlo stát... Právě v této tvůrčí interpretaci látky spočívá zajímavost jeho knih.

Guardian