Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 11. februára 2022

MARGOLIN, PHILLIP - ODIŠLA, ALE SPOMIENKA ZOSTANE

MARGOLIN, PHILLIP

ODIŠLA, ALE SPOMIENKA ZOSTANE
(Gone,But Not Forgotten)

Aktuell
preklad Aojz Keníž
ISBN 80-88733-41-3

beletria, román, literatúra americká
328 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

1,40 €

*juran*belx*

V Portlande v štáte Oregon zmizlo bez stopy niekoľko manželiek významných obchodníkov. Zostala po nich len čierna ruža a jednoduchý odkaz: Odišla, ale spomienka zostane.

Rovnaká séria zmiznutí sa odohrala aj v Hunter’s Point v štáte New York pred desiatimi rokmi - vtedy vraha chytli, prípad bol uzavretý a špeciálny vyšetrovací tím, ktorý pátral po vrahovi „s ružou“ rozpustili.

Betsy Tannenbaumovú, manželku a matku z mesta Portland, ktorá sa preslávila v celom štáte ako obhájkyňa žalovaných žien, si najme portlandský multimilionár Martin Darius - bez akéhokoľvek zrejmého dôvodu.

Nancy Gordonová pracuje ako detektív na policajnom oddelení vrážd v Hunter’s Pointe a patrí k pôvodnému tímu, ktorý vyšetroval zločiny vraha „s ružou”. Už desať rokov nemôže pokojne spávať, prenasledujú ju nočné mory o sadistickom vrahovi, ktorý - na to by aj prisahala - je ešte stále na slobode...

Alan Page, portlandský prokurátor, sa snaží rozlúštiť sériu náhlych zmiznutí. V jeden večer nájde pri svojich dverách Nancy Gordonovú, rozhodnutú mu porozprávať svoj príbeh, na ktorý len tak nedokáže zabudnúť.

Na druhom konci krajiny, vo Washingtone v štáte Columbia vybral prezident Spojených štátov senátora Raymonda Colbyho za budúceho predsedu Najvyššieho súdu. Pri súkromnej schôdzke uisťuje Colby prezidenta, že nemá z minulosti žiadne hriechy.

Strhujúci, skvele spracovaný detektívny román Odišla, ale spomienka zostane si zasluhuje jednoznačne kladnú kritiku. Akonáhle ho začnete čítať, neodtrhnete sa od knihy až do konca.

Neuveriteľne napínavý a vskutku desivý príbeh rozvíja autor na stránkach svojej knihy, ktorá sa hneď po vydaní stala bestsellerom. V americkom meste sa so železnou pravidelnosťou záhadne strácajú mladé atraktívne ženy. Strácajú sa bez stopy, len na vankúši v spálni ostáva po nich čierna ruža s odkazom: Odišla, ale spomienka zostane.

Pátranie nakoniec vedie do minulosti k udalostiam spred desiatich rokov do iného amerického štátu vzdialeného stovky kilometrov. Aj tu sa strácali ženy, aj tu nachádzala polícia čierne ruže a lístky toho istého obsahu. Polícia vtedy odhalila tamojšieho masového vraha a na úteku ho zastrelila. Ale bolo to naozaj tak?

Zatiaľ čo prípad naberá načakané obrátky, zapája sa doňho mladá, schopná a ambiciózna advokátka. Púšťa sa do pátrania na vlastnú päsť a prichádza k neuveriteľným odhaleniam. Napätie a hrôzu, morálny kódex, spletité pátranie, prekvapivé odhalenia, mimoriadne zaujímavé súdne pojednávania - to všetko nájde čitateľ na stránkach knihy Phillipa Margolina, knihy ku ktorej sa iste ešte neraz vráti.