Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 26. februára 2022

100 OTÁZOK VERIACICH NEVERIACIM

100 OTÁZOK VERIACICH NEVERIACIM
O veciach na zemi i na nebi, alebo o tom, aký máme mať názor na svet a aké je naše miesto v ňom

Vydavateľstvo politickej literatúry, Bratislava, 1962
1. vydanie, 11.000 výtlačkov
75-060-62

náboženstvo, politika,
313 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

6,00 €

*barpe*nab*

Sborník obsahuje sto otázok veriacich, na ktoré odpovedajú poprední vedeckí a kultúrni pracovníci veľmi prístupnou a zrozumiteľnou formou. Okruh otázok a odpovedí na ne sa sústreďuje na najaktuálnejšie svetonázorové a morálne problémy. Napríklad veriaci sa pýtajú: Na čo je dobré mať vedecký svetonázor? Prečo vy marxisti nenecháte ľudí veriť, čo chcú? Čím si vysvetliť poriadok a systém vo vesmíre? Môžete dokázať, čo je boh? Čo je duša? Ako je možné, že ešte dnes mnohí vedci, najmä na Západe, veria v boha? a iné. Pravda, niektoré otázky sú obsahovo i logicky nesprávne. V odpovediach však čitateľ nájde správne, vedecky zdôvodnené závery. Samozrejme, sborník nemôže obsiahnuť všetku problematiku a ani nemôže dať vyčerpávajúcu odpoveď na každú otázku. A to nielen z hľadiska zamerania a obsahu sborníka, ale aj preto, že mnohé odpovede by si vyžadovali oveľa všestrannejšie objasnenie, lebo ide o veľmi zložitú a náročnú problematiku.

Úlohou sborníka je, aby sa veriaci zamysleli nad vedeckou argumentáciou a začali premýšľať o veciach, ktoré zo svojho zorného uhla považovali už za vyriešené. Ide o to, aby veriaci vychádzali pri konfrontácii svojich a našich argumentov zo životných skúseností, a tak sa snažili pochopiť jedine správne, vedecké zdôvodnenie v každej odpovedi.

V období nevídaného rozvoja spoločenských i prírodných vied, v období smelých a odvážnych úloh pri prenikaní do vesmíru nemôže nik ostať ľahostajný k svojim subjektívnym, často už prekonaným názorom, ak nechce zaostať, ale ísť vpred a zúčastniť sa na veľkých cieľoch pri pretváraní prírody i spoločnosti.

Autori odpovedí podávajú ruku každému, koho zaťažujú zdanlivo neprekonateľné doterajšie názory a predstavy o svete, a s najväčšou snahou pomáhajú osvojiť si najnovšie názory, ku ktorým dospela veda, prihovárajú sa, nabádajú a povzbudzujú každého, kto sa snaží úprimne vyporiadať so všetkými zábranami v osobnom všestrannom rozvoji, kto úprimne chce, aj za cenu prebolenia, prijať najnovšie a najsprávnejšie názory, ku ktorým doteraz dospelo ľudstvo.

Sborník práve preto, že nikomu nevnucuje názory, ale požaduje od čitateľa tvorivú účasť pri odpovediach, isto si získa široký okruh vďačných čitateľov.