Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 19. februára 2022

KOLCUN, MILAN - KOŠICKÉ DETAILY / DETAILS IN KOŠICE

KOLCUN, MILAN
JIROUŠEK, STANISLAV
JIROUŠEJ, ALEXANDER

KOŠICKÉ DETAILY / DETAILS IN KOŠICE

JES SK, Košice, 2013
fotografie Alexander Jiroušek, Stanislav Jiroušek, Franz Josef Rupprecht, Štefan Čaplovič
preklad David L. McLean
1. vydanie
ISBN 978-80-88900-55-9

cestopis, história, architektúra, umenie
nestránkované, far. fot., slovenčina, angličtina

tvrdá väzba, malý formát
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*h-3/4-c*

Malé v tejto malej knihe zostáva malým. Kniha, zobrazujúca DETAILY V ICH PRIRODZENEJ KRÁSE, nemôže byť veľkou. Stáva sa, že celok sa megalomansky zmocní detailu. Mávnete nad tým rukou a poviete si: „To je detail! “ V tejto knihe sú však DETAILY HRDINAMI a víťazia nad celkom. Celkom. Celkom tu dávame priestor len kvôli lokalizovaniu detailu. (Stačí nalistovať za každým detailom nasledujúcu stránku a objavíte RYTMUS tejto KNIHY).

Malému sa dostáva menej pozornosti. Neprávom. PRÍBEH DETAILU môže byť rovnako i viac pútavý a inšpiratívny ako u „veľkých" pamiatok.

Po Potulkách mestom Košice (1+2), Košickej čítanke (3) a Štýloch krásy v Košiciach (4) mapuje Milan Kolcun svoje mesto optikou niikropohľadu. Lokálpatriotická séria Potulky mestom Košice tak dostáva svoj 5. diel.

Little in this little book remains little. A book portraying DETAILS IN THEIR NATURAL LOVELINESS cannot be a large one.

It happens that the whole megalomaniacally overcomes the detail. You wave a hand over it and you say: “Now, that’s a detail! ” In this book, however, DETAILS ARE THE HEROES: they triumph over all. Completely. We totally give space here simply because of a localised detail. (It's enough to browse over each detail of die following page and you'll discover the RHYTHM of this BOOK).

The little things generally get the least attention. Wrongfully. The STORY OF A DETAIL can be equally and more absorbing and inspiring than the “great" monuments. Following the book Wanders in Kosice you now have in your hands another book which offers stories about Kosice in English language. In it Milan Kolcun maps his town through a lens set on close-up.