Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 5. februára 2022

MANN, HEINRICH - MLÁDÍ KRÁLE JINDŘICHA IV.

MANN, HEINRICH

MLÁDÍ KRÁLE JINDŘICHA IV.
(Die Jugend des Konigs Henri Quatre)

Družstevní práce, Praha, 1950
preklad Lida Faltová
obálka Pavel Šimon
2. vydanie, 13.000 výtlačkov

beletria, román, história, literatúra nemecká, životopisy
464 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

0,50 €

*juran**belx*

Mistrný vypravěč Heinrich Mann uvádí ve svém románě čtenáře do jednoho z nejrušnějších úseků evropských dějin, kdy Francie hyne občanskou válkou mezi hugenoty a katolickou Ligou. Filip Španělský zasahuje zlatem a intrikami, lid je vyssáván daněmi a sužován vojsky. Truchlivý vývoj událostí vrcholí Bartolomějskou nocí. V širokém dějovém pásu se střídají tragické výjevy s milostnými scénami, prolíná se nenávist s láskou, ukrutnost s mírností, zármutek s veselím. Proti travičce Kateřině Medicejské, která zločiny chrání svůj vymírající rod před úpadkem a starý svět poroby a hříchu před zánikem, stojí představitel nového, rodícího se věku: Jindřich, tvůrce míru v zemi, usilující o trvalý mír v Evropě. Po těžkých zkouškách vítězí pravda odraných hugenotů v zápase s mocným vojskem boháčů, utiskovatelů a vyssavatelů země, vítězí právo a svoboda.