Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 4. februára 2022

FOLLETT, KEN - PILIERE MOCI

FOLLETT, KEN

PILIERE MOCI
(A Dangerous Fortune)

Tatran, Bratislava, 2018
edícia LUK Knižnica svetových bestsellerov (156)
preklad Mária Kočanová
prebal Peter Zentko
1. vydanie
ISBN 978-80-222-0919-9

beletria, román, literatúra anglická 
446 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, väčší formát
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*juran*belx*

V polovici 19. storočia sú jednou z najvýznamnejších bankárskych rodín v Londýne Pilasterovci. Členovia rozvetvenej rodiny tvrdo presadzujú svoje osobné záujmy, chamtivosť a zhýralost’ niektorých z nich nepozná hranice. Vzájomná nedôvera a nenávisť sa podpíše pod krach banky, ktorú zachraňuje najtalentovanejší, ale zároveň najzraniteľnejší Hugh Pilaster.

Jeho otec totiž spáchal samovraždu, a to ohrozuje synovu skvelú budúcnosť.

Obsiahly román nás zavedie do pánskych klubov aj nevestincov, kde si bohatá smotánka uspokojuje svoje temné túžby. Oslňujúce plesové sály a komnaty obložené mahagónom sú svedkami intríg, ktoré spriadajú manipulátori s bohatstvom sveta.

Všetko sa začalo v roku 1866, keď v exkluzívnej chlapčenskej škole došlo k tragédii. Pri záhadnom nešťastí sa utopil mladý človek a jeho smrť poznačila osudy Follettových hrdinov na celé desaťročia.

Rovnako ako Piliere zeme, aj Piliere moci sú vzrušujúcim príbehom plným politických a ľúbostných intríg, nechýba ani chladnokrvná vražda a finančná kríza. Ďalšia historická kniha z pera Kena Folletta, od ktorej sa nebudete vedieť odtrhnúť.


Ken Follett je autorom viacerých trilerov a špionážnych románov, no celosvetovú slávu a popredné miesta v rebríčkoch bestsellerov mu priniesli jeho historické romány. Vo vydavateľstve TATRAN sme sa zamerali práve na autorove historické prózy. Jeho Piliere zeme (2011) sa stali najpredávanejším historickým románom na svete. Známa kingsbridgeská sága pokračuje románmi Na veky vekov (2011) a Ohnivý stĺp (2018). Pohnuté dejiny 20. storočia zase prináša jeho trilógia Pád titanov (2013), Zima sveta (2013) a Prah večnosti (2014).

Piliere moci zaujmú napínavým príbehom, v ktorom nechýbajú politické a ľúbostné intrigy ani záhadná vražda, detailným vykreslením historického obdobia, realistickým zobrazením londýnskej smotánky a autorovým rozprávačským majstrovstvom.