Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 11. februára 2022

SIMMEL, JOHANNES MARIO - PRIZNÁVAM SA

SIMMEL, JOHANNES MARIO

PRIZNÁVAM SA
(Ich gestehe alles)

Smena, Bratislava, 1992
preklad Mária Horváthová
prebal Vladimír Kordoš, Jozef Gális
1. vydanie
ISBN 80-221-0224-5

beletria, román, literatúra rakúska
304 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,50 €

*juran*belx*

J. M. Simmel, autor bestsellerov, nie je neznámy ani nášmu čitateľovi. Romány ako Všetci ľudia budú bratia, Láska je len slovo, Len vietor pozná odpoveď vzbudili aj u nás veľkú pozornosť. Simmel prichádza znova po rokoch, lebo za svoj politický názor a nesúhlas s okupáciou Československa mu knihy u nás nemohli vychádzať.

V románe Priznávam sa nás vovedie do sveta pokušenia. Hlavný hrdina James Elroy Chandler, úspešný americký autor mnohých hollywoodskych filmov, píše nový scenár v Nemecku. Osud spisovateľa, plný dobrodružstva, lesku, vášní a intríg a nespútaného milostného života, sa zvrtne vo chvíli, keď sa dozvie, že je nevyliečiteľne chorý a má pred sebou iba rok života. Ako ho využije? Bude pokračovať v hádkach s producentom, v manželstve, ktoré sa mu rozpadá, či vo vzťahu k výstrednej, vášnivej Jolanthe, ktorá ho ničí? Padá až na dno priepasti, ale napokon nájde cestu k sebe samému.

J. M. Simmel aj týmto románom dosvedčil, že je právom jedným z najčítanejších nemeckých spisovateľov. Kniha Priznávam sa patrí k tomu najstrhujúcejšiemu, čo doteraz napísal.

Nemecký spisovateľ rakúskeho Johannes Mario Simmel (*1924 Viedni) sa stal slávnym na celom svete svojimi brilantne napísanými spoločenskokritickými románmi - sú prekladané do všetkých kultúrnych jazykov a dosahujú miliónové náklady

J. M. Simmel ani v jednom zo svojich románov neprestal dúfať, že nimi prinúti ľudí uvažovať a zamýšľať sa nad svojimi činmi, že sa politici konečne prebudia a niečo urobia. Uvedomuje si, že svojím menom môže niečo dosiahnuť, zmeniť, že spisovateľský úspech zaväzuje.

Literárna kritika ho v minulosti kadejako nazývala: kronikár našich čias, demokraticky angažovaný spotrebný spisovateľ. Sám tieto označenia pokladá za výstižné. Vie, že nie je nijakým Goethem a ani ním byť nechce. Chce sa angažovať za lepšiu budúcnosť Generácii jeho rodičov sa vyčítalo, že dostatočne neprotestovala, že neotvorila ústa. A Simmel by nechcel, aby niekto raz o ňom povedal, že písal iba ľúbostné príbehy.

Želá si, aby sa vravelo, že varoval, vystríhal: „Počúvajte, čo sa okolo vás robí. Ja ako spisovateľ nemôžem urobiť viac, ako rozpovedať čo sa robí. Možno sa prebudíte a začnete sa brániť. “