Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 24. januára 2022

COOK, ROBIN - NÁKAZA

COOK, ROBIN

NÁKAZA
(Outbreak)

Smena, Bratislava, 1992
preklad Veronika Redererová
obálka Dušan Dukát, Bruno Musil
80-221-0146-x

beletria, román, literatúra americká 
254 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom

0,90 € stav: dobrý *petca*b-usa*

PREDANÉ stav: dobrý, neautorské venovanie *juran*b-usa*

ROBIN COOK - americký spisovateľ a lekár, je úspešným autorom napínavých románov z lekárskeho prostredia. Jeho meno nie je neznáme ani slovenským čitateľom -roku 1986 vyšiel u nás Cookov bestseller Kóma, ktorý dosiahol veľkú popularitu aj vďaka rovnomennému filmovému prepisu. Hlavnou hrdinkou thrilleru Nákaza je doktorka Marissa Blumenthalová, mladá pracovníčka atlantského Strediska na kontrolu chorôb. Keď v Los Angeles vypukne epidémia neznámej nákazlivej choroby, Marissu poveria pátraním po jej pôvodcovi. Postupne vychádza najavo, že nákazu spôsobil smrtonosný vírus Ebola, ktorého ďalšie rozšírenie môže mať katastrofálne následky. Prvý nápor choroby sa síce podarí zvládnuť, no vzápätí prepukne s novou silou v St. Louis i v ďalších mestách. Jednotlivé epidémie zdanlivo spolu nesúvisia, spája ich len jedna zvláštna okolnosť: obeťami sú výlučne zamestnanci a pacienti kliník poskytujúcich lacnú zdravotnú starostlivosť. A ešte voľačo: Marissa zistí, že prvý nositeľ choroby bol zakaždým zámerne nakazený. Marissa sleduje túto jedinú stopu a po roztržke so šéfom pátra ďalej na vlastnú päsť. Teória, ktorá sa pomaly rodí v hĺbke Marissinej mysle, je natoľko obludná, až sa jej sama bojí dať reálnu podobu...