Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 23. júla 2019

S JEŽIŠOM IDEME K OTCOVI 3

S JEŽIŠOM IDEME K OTCOVI 3
Rímsko-katolícky katechizmus pre začiatočníkov

Spolok sv. Vojtecha, Trnava, 1990
obálka Barbora Neumannová
ilustrácie Barbora Neumannová
1. vydanie, 100.000 výtlačkov
ISBN 80-85198-04-5

knihy pre deti, náboženská literatúra
64 s., slovenčina
hmotnosť: 175 g

mäkká väzba, veľký formát
stav: dobrý

0,90 € PREDANÉ

*kolha*





Dávno pred narodením Pána Ježiša žil dobrý mládenec Jozef, ktorý velmi miloval svojho otca i svoju matku a nikdy ich nezarmútil. Jeho otec Jakub mu kúpil pekné šaty. Bratia mu závideli. Chceli ho dokonca zabiť. Nakoniec ho predali do ďalekej krajiny za otroka. Hoci veľmi trpel, nezabúdal na Pána Boha. Boh ho odmenil. Stal sa hospodárom na kráľovom majetku. Všetci ho poslúchali. Keď v krajine, kde žil otec, nastal hlad, prišli jeho bratia prosiť, aby im predal obilie. On ich bohato obdaroval, všetko im odpustil a kázal, aby k nemu priviedli otca. Keď otec prichádzal, vyšiel mu v ústrety. Objal ho a pobozkal. Potom ho predstavil kráľovi: „To je môj drahý otec!“ Nehanbil sa za neho, hoci bol už starý a šedivý. Často ho navštevoval, v chorobe sa o neho staral a bdel pri ňom. Keď zomrel, veľmi smútil, pripravil mu pohreb a modlil sa za jeho dušu. Takto Jozef miloval svojho otca Jakuba.
Boh nám dal život prostredníctvom rodičov. Otec a mama sa o nás starajú od prvého dňa nášho života. Naučili nás hovoriť, viedli nás k Pánu Bohu a dávajú nám, čo potrebujeme. Všetko robia pre nás, lebo nás milujú. Rodičia sú nám po Bohu najbližší.

Nebeský Otec chce, aby deti ukázali rodičom svoju vďačnosť a úctu. Sám Pán Ježiš dal deťom príklad. Ako dieťa poslúchal svoju matku Máriu a svojho pestúna Jozefa.