Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 9. novembra 2021

HODÁČOVÁ, LILLY - KRÁSNÝ NOVÝ ČAS

HODÁČOVÁ, LILLY

KRÁSNÝ NOVÝ ČAS

Melantrich, Praha, 1946
ilustrácie Halyna Mazepová
1. vydanie, 5.000 výtlačkov

literatúra česká, beletria, rozprávky, podpis autora
148 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, prebal ošúchaný

NEPREDAJNÉ

*botka**h-tv-4/3*

Milé děti, jistě se pamatujete na malého Jeníka, statečného hrdinu knihy „Zub času“, s nímž jste prožily tolik podivuhodných dobrodružství ve světě pohádek. Rozloučily jste se s ním, když hrozný netvor Zub času, zle ohrožující šťastný život království pohádek, byl Jeníkovou zásluhou přemožen. Když tehdy opouštěl pohádkový svět, netušil Jeník, že kouzelný kolotoč jej do něho opět brzy zanese: o jeho dalších dobrodružstvích mezi pohádkovými bytostmi vypravuje tato kniha, kterou pro vás napsala herečka a spisovatelka, jejíž obrázek vidíte na druhé záložce knihy. Pohádkový svět se do základů změnil: místo Krále Času vládne nyní jeho syn Krásný Nový Čas, jenž vyhlásil Krásné Nové Zákony a nařídil, že každý příslušník říše pohádek —od vznešených princů a udatných rytířů až po posledního pasáčka — musí bojovat Krásný Nový Boj s hady nenávisti a zloby v lidském srdci. Tento boj bojuje i Jeník, kterého nyní doprovázejí tři noví přátelé: kozička Bella, reportér Kosťa a jeho čínský drak. S nimi putuje opět z pohádky do pohádky, znovu se setkává s princeznou Sněhurkou, se Šípkovou Růženkou, s Modrou paní, s hloupým Honzou, Ptákem Ohnivákem a jinými svými přáteli. A znovu osvobozuje pohádkový svět od nepřítele ještě hroznějšího, než byl Zub Času: od Velkého Baziliška, zosobňujícího všechno zlo. Jeho kouzelná dobrodružství doprovází opět rozkošnými barevnými obrázky i kresbami Halyna Mazepová.