Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 27. novembra 2021

KARIM, MUSTAJ - DLHÉ, PREDLHÉ DETSTVO

KARIM, MUSTAJ

DLHÉ, PREDLHÉ DETSTVO
(Dolgoje, dolgoje detstvo)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1981
edícia Nová sovietská tvorba
preklad Ján Majerník
prebal Svetozár Mydlo
ilustrácia Stano Dusík
1. vydanie, 12.000 výtlačkov
13-72-052-81

beletria, román, literatúra ruská
240 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,70 €

*vermi**belx*

Mustaj Karim (1919) je baškirský básnik, prozaik a dramatik. Písať začal ako dvadsaťročný a za svoje dielo bol viac ráz vyznamenaný (Štátna cena ZSSR a Štátna cena RSFSR).

Dlhé, predlhé detstvo je lyricko-filozofická próza a do istej miery je aj spisovateľovou autobiografiou. V jednotlivých príbehoch autor rozpráva o smutných aj veselých príhodách, chlapčenských hrách, živote v rodnej dedine a spôsobe života vo vlastnej rodine. Takmer v každej poviedke vystupuje hlavná osobnosť jeho detských rokov — Staršia matka. I keď je to jeho nevlastná matka, má ju radšej ako vlastnú -Mladšiu matku. Učí ho rozoznávať dobro a zlo, vedie ho k tomu, aby mal rád ľudí, bol čestný a spravodlivý a nikomu neubližoval. Staršia matka svojou dobrotou a láskavosťou pripomína nášmu čitateľovi dobre známu Babičku Boženy Nemcovej.

K najpôsobivejším príbehom v knihe patria tie, ktoré sú venované láske muža a ženy. Autor zavedie čitateľa do poetického, trochu exotického a nám menej známeho sveta, v ktorom sa zavše strácajú hranice medzi skutočným a rozprávkovým.

Autor končí svoju knihu slovami: „Dlhé, predlhé roky nás ešte sprevádza naše šťastné aj nešťastné detstvo. Alebo presnejšie - žije v našej duši a neodchádza, “ a každý z nás musí s autorom len súhlasiť.