Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 16. novembra 2021

KING, STEPHEN - CARRIE

KING, STEPHEN

CARRIE
(Carrie)

Tatran, Bratislava, 1993
preklad Veronika Redererová
obálka Ľubica Štuková
1. vydanie
ISBN 80-222-0449-8

beletria, román, literatúra americká
216 s., slovenčina

tvrdá väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*vermi**belx*

Carrie je outsiderka. V škole aj v živote. A pritom tak veľmi túži byť ako iní ľudia. Od malička robí všetko preto, aby sa vyrovnala ostatným, a hoci má už šestnásť rokov, nedarí sa jej to. Nepekná, neobľúbená, zakríknutá stredoškoláčka, navyše terorizovaná fanaticky nábožnou matkou, si však jedného dňa uvedomí isté vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Carrie je telekinetička — vie silou vôle pohybovať predmetmi...

Práve tento fakt tvorí osnovu prvého slávneho románu amerického spisovateľa Stephena Kinga. King patrí v žánri hororu medzi najlepších svetových autorov. Zaujímavým spôsobom — formou spomienok, z výstrižkov, zo svedeckých výpovedí a rôznych citácií — skladá mozaikovitú koláž, a až z nej vystupuje jasný obraz života i vnútorného sveta Carrie, nešťastnej ľudskej bytosti.

Podľa románu bol nakrútený aj rovnomenný film označovaný za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. Predstaviteľka Carrie, Sissy Spacek, získala za svoju prvú veľkú rolu v ňom Cenu americkej filmovej akadémie.

I keď dnes štyridsaťšesťročný úspešný spisovateľ S. King vydáva v poslednom čase približne jeden titul ročne, zväčša sú jeho prózy nekonvenčné a originálne, a preto ich pozitívne hodnotia nielen čitatelia, ale aj literárna kritika.