Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 13. novembra 2021

BERTEAUOVÁ, SIMONE - EDITH PIAF

BERTEAU, SIMONE

EDITH PIAF
(Piaf)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1980
edícia Spoločnosť priateľov krásnych kníh (387)
preklad Oľga Hirnerová
prebal Karol Rosmány
1. vydanie, 35.000 výtlačkov
13-72-017-80

beletria, román, životopisy, literatúra francúzska, umenie, hudba
504 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

3,00 €

*hroda2**bio*

Máloktorá kniha spomienok o veľkých šansoniérkach sa vyznačuje toľkou dávkou pravdivosti, takým iskrením úprimnosti, s akým sa stretávame v knihe Edith Piaf, ktorú napísala a uverejnila po smrti veľkej sestry Simone Berteautová, dôverníčka jej života. Táto jedinečná kniha vyšla v priebehu desiatich rokov takmer vo všetkých európskych rečiach. Na jej úspechu sa podieľa predovšetkým skutočnosť, že život a dielo veľkej šansoniérky takmer splývajú so sestrinou literárnou fikciou. Maximum pravdy o životných úskaliach a zákrutách závratne krásnej a krásne závratnej Edithinej nedlhej životnej cesty od prvých pesničiek na parížskych uliciach cez slávne kabarety až po triumfálne vystúpenie v Olympii a americké turné, od tuláckeho detstva cez búrlivú mladosť po zrelý vek vo svete show-businessu, keď Edith okúsila, ako chutí sláva zaplatená nadľudskou drinou, a borila sa s druhou stranou mince: s alkoholom, drogami a zákernou chorobou, ktorej predčasne podľahla. Pred očami sa nám vynára plastická osobnosť Edith Piaf, toho „Vrabčeka“, pre ktorého spievať znamenalo žiť, žiť naplno až do konca. Edith Piaf vyšla zo dna parížskej ulice a vytrvalou, húževnatou prácou povzniesla francúzsky šansón do nebývalých výšok, dala pevné základy epoche, ktorá aj dnes pokračuje v jej odkaze.