Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 23. marca 2020

ČERNOCHOVÁ, ANNA - ULIČKY NAŠEJ MLADOSTI

ČERNOCHOVÁ, ANNA

ULIČKY NAŠEJ MLADOSTI

vlastným nákladom, 2002
obálka Miro Ďurža
1. vydanie
ISBN 80-968751-7-5

memoáre, autobiografia, literatúra slovenská, podpis autora
110 s., slovenčina
hmotnosť: 190 g

mäkká väzba
stav: dobrý

NEPREDAJNÉ

*cnbtr* in *H-6-2*

Anna ČERNOCHOVÁ prozaička, publicistka, textárka sa narodila 4. 7. 1947 v Karlových Varoch (ČR). Detstvo prežila v Čachticiach a v Horšovskom Týne (ČR). V roku 1966 maturovala na Strednej priemyselnej škole strojníckej v Novom Meste nad Váhom. Pracovala v rôznych podnikoch Trenčianskeho kraja, od roku 1991 pracuje v Nemocnici s poliklinikou v Novom Meste nad Váhom. Popri profesionálnej práci sa viac ako dve desaťročia aktívne venovala dobrovoľnej organizátorskej práci pri realizácii úloh, napĺňajúcich princípy Červeného kríža.

Je autorkou kníh povestí, príbehov a legiend zo stredného Považia, ktoré našli svojich čitateľov aj medzi Slovákmi v zahraničí: Tajomný kočiš (1995, 1996, 1997), Odkryté poklady (1996), Hviezdny prach (1997), Krajina návratov (1999). Spoluautorsky sa podieľala na tvorbe kníh 111 úsmevných medicínskych príbehov (s V. Krišlom, 1997) a Klenotnica Považian (s O. Kubicom, 2000).

Píše príležitostnú a intímnu poéziu, s ktorou sa prebojovala do celoslovenskej súťaže v prednese vlastnej tvorby žien Vansovej Lomnička v Starej Ľubovni (2000). Na súťaži Koyšove Ladce získala prednesom vlastnej tvorby mimoriadne ocenenie poroty (2001). Jej text Chodníček do Považian (zhudobnil Ivan Trchala) bol ocenený Cenou diváka v autorskej súťaži „Polka-valčík-pochod“ na IV. Celoslovenskom festivale dychových hudieb v Novom Meste nad Váhom (r. 2001 - CD a MG Bučkovanka 4). Publikovala v desiatkach novín a časopisov (viac ako 500 príspevkov) so zameraním na popularizáciu humánnych myšlienok, zachovanie pamiatok, etnografiu, osobnosti literatúry, vedy a umenia. Za dopisovateľskú činnosť získala viacero novinárskych ocenení. Je členkou Únie slovenských novinárov v Bratislave.