Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 31. marca 2020

ČERNÝ, JAROSLAV - LÁZNĚ V ČSSR

ČERNÝ, JAROSLAV

LÁZNĚ V ČSSR

Práce, Praha, 1989
edícia Příručky Práce
obálka Jan Krýsl, Dimitrij Gaydečka
1. vydanie, 30.000 výtlačkov
ISBN 80-208-0504-4

zdravie
184 s., čeština
hmotnosť: 172 g

mäkká väzba
stav: dobrý, pečiatky v knihe

1,00 €

*bib14* in *H-parap*R2F

Lázeňská léčba u nás má staletou tradici. Naše soudobá lázeňská péče ovšem kromě starších osvědčených způsobů léčby používá léčebných metod vysloveně moderních, opírajících se o nejnovější poznatky lékařské vědy.

Publikace Lázně v ČSSR, napsaná předním odborníkem doc. MUDr. Jaroslavem Černým, CSc., se zabývá současnou lázeňskou péčí a má sloužit praktické potřebě členů komisí národního pojištění, důvěrníků národního pojištění, pracovníků zdravotnických zařízení, ale i pacientům a dalším zájemcům o lázně a lázeňskou léčbu. Pojednává o lázeňské péči pro dospělé a dorost (lázeňskými léčebnami pro děti se nezabývá). Podává stručný výklad o významu lázeňské péče, o lázeňských procedurách a o tom, kdo lázeňskou péči navrhuje a komu se poskytuje. Je tu uveden seznam indikací pro lázeňskou péči o dospělé a dorost členěný podle nemocí do dvanácti skupin. Nejvíce místa však autor věnuje jednotlivým lázním a lázeňským léčebnám; uvádí polohu lázní, jejich klima, vlakové a autobusové spoje (tratě), indikace pro lázeňskou péči, léčivé zdroje, přijímací kanceláře, jednotlivé lázeňské léčebny, jejich lůžkovou kapacitu atd. a také stručnou historii lázní. Užitečný je i seznam lázeňských léčeben pro dospělé a dorost podle organizačních čísel. Čtenář v něm najde také údaje o délce léčebné doby.