Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 8. februára 2020

MEJEN, SERGEJ - KAMENNÝ HERBÁŘ

MEJEN, SERGEJ VIKTOROVIČ

KAMENNÝ HERBÁŘ
(Iz istorii rastiteľnych dinastij)

Orbis, Praha, 1974
edícia Pyramida
preklad Blanka Mejsnarová
predslov Blanka Pacltová
obálka Jiří Rathouský
1. vydanie, 10.000 výtlačkov

geológia, botanika
256 s., 32 s. čb fot., čeština
hmotnosť: 271 g

mäkká väzba
stav: dobrý, pečiatky v knihe

1,00 € PREDANÉ

*bib14* in *H-bar*FL

Existují důležité a velmi zajímavé vědní obory, o kterých široká veřejnost není dosti informována. Mezi ně patří i paleobotanika. Čas od času se objevují populární knihy a články věnované vymřelým živočichům, ale rostlinné zkameněliny toto štěstí nemají. Historie rostlinného světa je však stejně poučná jako dějiny světa živočichů. Paleobotanika třídí ohromnou zásobu informací, které mají velký význam pro řešení obecně biologických problémů i pro praktické účely geologie. Bez aktivní účasti paleobotaniků se např. neobejde příprava všech uhelných pánví pro těžbu. Studium rostlinných fosílií je však i velmi zajímavé, dokonce strhující; o tom se čtenáři knihy po přečtení prvních kapitol přesvědčí.

S. V. Mejen je mladý, ale již známý sovětský paleobotanik. Na vysoké vědecké úrovni, a přitom populárně, vypráví o nej starších rostlinách a současných jemných metodách jejich zkoumání. Uvádí poznatky o rostlinném světě minulosti, ale také způsob, jak byly získány a jak se rodily důležité závěry. Čtenář se stane svědkem mnohaletých diskusí, ve kterých hrály paleobotanické údaje závažnou úlohu. Kniha je bezpochyby poutavá a užitečná pro všechny, kteří se zajímají o dávnou minulost naší planety.