Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 21. februára 2020

GLADDEN, THERESA - TYLER, ĽÚBIM ŤA

GLADDEN, THERESA

TYLER, ĽÚBIM ŤA
(T.S., I Love You)

Wist, Martin, 1994
edícia Love story (37)
preklad V. Remeková
obálka Garin Baker
ISBN 80-88756-02-2

beletria, román, literatúra americká, pre ženy
196 s., slovenčina
hmotnosť: 141 g

mäkká väzba
stav: dobrý

0,20 €

*gopal2*

Zlatovlasý mládenec Logan Hunter ochránil Tyler Winslowovú pred nepríjemnými problémami. Sklamal však jej dôveru a prvá láska sa zmenila na horkú bolesť a žiaľ. Tyler nikdy nezabudla na hrdinu svojich dievčenských snov a aj po šestnástich rokoch nosí medailónik, ktorý jej Logan daroval. Keď sa za dramatických okolností po rokoch stretli, Loganovi sa zdalo, že vidí prízrak z minulosti, na ktorý by najradšej zabudol. Z neskúseného dievčaťa sa stala pôvabná žena, netušiaca, kto je tým neprístupným majiteľom realitnej kancelárie, od ktorého sa snaží kúpiť dom pre osamelé deti. Život im opäť ponúkol šancu. Budú ju vedieť využiť?







Tep sa jej zrýchlil očakávaním a nádejou. Tušila, že za ňou príde, ale nečakala, že to bude tak skoro.

Zastala a počkala ho.

Podišiel k nej. “Chcela by si vedieť, akú farbu má môj prsteň teraz? ”

“Prezrádza, že si sexuálne frustrovaný, ” povedala odborne. Vietor jej postrapatil vlasy.

Zodvihol hlavu a odhodil si zlatistý prameň z čela. Tvrdé črty jeho tváre na chvíľu zjemnil úsmev. “Smutný... a frustrovaný. Tyler, chcel by som sa ti ospravedlniť. Viem, že som sa správal ako hlupák. Nebolo odo mňa fér, že som ťa obvinil z toho, čo sa stalo. ”

“Ublížil si mi, ” povedala otvorene, ale bez výčitky v hlase. Odvážne sa mu pritom pozrela priamo do očí.

Jeho tvárou preletel tieň bolesti, prchavý ako záblesk. Prikývol a priznal si vinu. “Ja viem. A radšej by som zomrel, ako by som to mal urobiť ešte raz. Môžeš mi prepáčiť, že som bol taký blázon? ”

“Už som ti odpustila. Viem, že v skutočnosti si sa hneval sám na seba, a nie na mňa. ”

Vzdychla a pomaly kráčala ďalej po brehu. Ruky si preložila pevne na prsia. Chveli sa jej a prezrádzali, že nie je vo svojej koži.

Logan kráčal vedia nej po pobreží, ošľahanom vetrom. Aj keď si nástojčivo uvedomovala jeho prítomnosť, musela sa premôcť a sústrediť sa na to, čo ju trápilo predtým, ako prišiel.

“Mrzí ma, ako si využil tú roztržku so svojím klientom, ” povedala náhle. Pozrel sa bokom na ňu. “Zdá sa mi, že to bola len zámienka, ako skončiť to. čo bolo medzi nami. ”

“Máš pravdu. ” Ťažko a nepravidelne dýchal. “Asi som sa toho všetkého zľakol. ”

Zmeravela a ostala stáť s pohľadom upretým na jeho tvár. Potom sa od neho odvrátila. “Ja som -” Nemohla pokračovať. Potom neisto začala znova. “Je to zvláštne, ale mám taký pocit, akoby som ťa poznala už dávno. Nemôžem uveriť tomu, že sa poznáme len týždeň. ”

Logan sa zamračil.. Mal zmiešané pocity. “Osudové stretnutie spriaznených duší, ” zahundral.

“Áno, mohlo by sa to tak nazvať. ” Vzdychla. “Tak či tak sa mi zdá, že som chcela urýchliť chod udalostí. Niekedy konám unáhlene. Keď si niečo zaumienim, idem za tým hlava-nehlava, akoby už včera bolo neskoro. Táto metóda sa môže vyplatiť, pokiaľ ide o veci, ale u ľudí môže zlyhať. ” Pevnejšie si zovrela ruky. “Odradila som ťa tým, že som na to išla príliš hŕŕ? Možno si myslíš, že sa tak správam vždy - že prenasledujem mužov. ”

Objal ju okolo pása. “Tyler “Nie. Chcem ti to dopovedať. ” Vykrútila sa z jeho objatia, vkročila do vody a otočila sa k nemu chrbtom.

“Dokonca ma napadlo, či si nemyslíš, že sa chcem s tebou vyspať, aby som získala ten dom v Greensboro. Prisahám, Logan, že ani jedno, ani druhé nie je Pravda. Nepoužívam takéto metódy pri uzatváraní obchodov, ani neprenasledujem mužov. S tebou som sa dostala do celkom výnimočnej situácie. ” Obrátila k nemu. 

.....................................................................................

... posledná veta ...

"Ďakujem," pošepkal a prekročil prah.