Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 6. decembra 2022

TANTRA LÁSKY

TANTRA LÁSKY
O sexuální radosti a duševní síle ze staroindické tantrické literatury

Logos, Praha, 1990
obálka František Fantyš
1. vydanie
ISBN 80-900179-0-8

ezoterika, sexualita
126 s., čeština

mäkká väzba
stav: dobrý

predané

*priva*ezo*

Ve staroindických spisech existuje již po tisíciletí také tantra lásky. Její autoři už tehdy věděli, že sexuální spojení provází stav vědomé i nevědomé koncentrace. Tantra ji však svými rituály prohlubuje a využívá k pronikání do tajů sexuální magie ovládáním těla i vůle. Vyvolává v lidech prasílu, z níž vyvěrá vnitřní energie umožňující spolehlivou erekci, opakovaný orgasmus, vše, co naplňuje muže i ženu nevyčerpatelnou rozkoší. — Rituály učí, jak tantrickým způsobem poznávat vlastní těla a vzájemně vnikat až k té nejnitemější podstatě. Proto mistři tan try vyzývají muže a ženy: „Prostupujte se všemi smysly vnímání ve věčném procesu spojení a tvoření jako na počátku světa. “ Z toho je také zřejmé, že tantra lásky odmítá askezi sexuálního sebezapření, nezná frustrace, zábrany, neurotické obtíže. Směřuje ke sjednocení ducha a těla — na rozdíl od jógy. Podle tantrických textů „Muž a žena jsou jeden celek v nejspojitelnějším centru — v sexualitě. Existuje v ní jiný prostor i čas — věčný, neboť tok sexuální energie je tokem života. Povznáší do vyšší reality, nirvány — stavu blaženosti, vysvobození z koloběhu života. “ Tantra vede i k tomu, jak přenášet sexuální energii ve vzájemném porozumění do ostatních mezilidských vztahů a všestranně obohacovat schopnosti člověka. — Seznámení s tantrou lásky bude pro mnohé podnětem, aby se o ní dozvěděli víc i dalším studiem.