Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 21. decembra 2022

CINOTTI, MIA - LOUVRE PARÍŽ

CINOTTI, MIA

LOUVRE PARÍŽ
(I dipinti del Louvre Parigi)

Tatran, Bratislava, 1989
preklad Anna Škorupová
prebal Zlatica Magalová
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
ISBN 80-222-0030-1

monografie, publikácie obrázkové, umenie, výtvarné umenie,
164 s., far. fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľmi veľký formát
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*priva*ume*

Cieľom jednotlivých zväzkov tejto edície je na základe dôkladného štúdia a najnovších výskumov analyzovať význam dnešnej funkcie umeleckého múzea v širokom kontexte kultúrneho rozvoja. Historický a umelecký materiál je v nich usporiadaný tak, aby poskytoval živú, zaujímavú a čo najúplnejšiu odpoveď tak na problémy odborníkov, ako aj na zvedavé otázky návštevníkov múzea. V úvode každého zväzku riaditeľ príslušného múzea objasňuje čitateľovi cieľ a kultúrne poslanie inštitúcie. Štúdie významných umenovedcov nám približujú dejiny múzea i jeho zbierok a prinášajú kritický rozbor najreprezentatívnejších diel, ilustrovaný farebnými reprodukciami. Panorámy umeleckých zbierok slávnych múzeí dopĺňa široký výber čiernobielych reprodukcií a katalóg fondov alebo ich najvýznamnejšej časti.

Tento zväzok edície približuje čitateľovi maliarske zbierky slávneho parížskeho Louvru, vzoru väčšiny európskych múzeí založených na začiatku 19. storočia. Čitateľ má možnosť sledovať vývoj jeho umeleckých fondov, predovšetkým maliarskych zbierok, od zberateľskej činnosti francúzskych kráľov, počnúc Františkom I. v 16. storočí, cez úsilie osvietenských vzdelancov 18. storočia o založenie múzea prístupného širokej verejnosti, korunované založením Múzea republiky v revolučnom roku 1793, až po najnovšie dejiny Louvru do roku 1980. V osobitnej kapitole sa čitateľ zoznámi so stavebnými dejinami veľkolepého architektonického súboru Louvru, bývalej kráľovskej rezidencie a od 18. storočia sídla múzea. Odborný komentár k vrcholným dielam svetového maliarstva z fondov Louvru zahŕňa najvýznamnejšie diela takých umelcov ako boli Leonardo (Mona Lisa), Raffael, Tizian, Veronese (Večera v Kána Galilejskej), Rubens, Rembrandt, David, Delacroix, najmä však francúzskych moderných maliarov (Manet, Monet, Renoir, Degas, Gauguin, Cézanne, Rousseau, Toulouse-Lautrec a i. ). Text ilustruje 169 farebných a okolo 600 čiernobielych reprodukcií. Zväzok ukončuje katalóg najvýznamnejších maliarskych diel v zbierkach Louvru.