Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 19. decembra 2022

ALCOTTOVÁ, LOUISA MAY - MALÉ ŽENY

ALCOTT, LOUISA MAY

MALÉ ŽENY
(Little Women)

Euromedia Group - Knižní klub, Praha, 2009
preklad a predslov Jana Kunová
obálka Jana Šťastná
1. vydanie
ISBN 978-80-242-2445-9

beletria, román, literatúra americká
496 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*priva*belx-usa*

Romantická Meg, nezkrotná Jo, nenápadná Beth a rozmazlená Amy. Čtyři sestry, jež musejí čelit stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím, tužbám a malým nectnostem. Čtyři dívčí hrdinky, jež postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají velké lásky, velké smutky, všední strasti i nevšední krásy života. To jsou proslulé Malé ženy, které se již po generace zapisují do srdcí stále nových čtenářů nejen v Americe, kde si získaly status rodinné klasiky a věčného bestselleru.

Tento nový překlad poprvé po více než sto letech představuje českým čtenářům Malé ženy v kompletní nezkrácené podobě včetně druhého dílu, jenž sleduje další osudy sester Marchových.

Americká spisovatelka Louisa May Alcottová (1832-1888) byla dcerou významného transcendentalisty A. B. Alcotta, ale svým věhlasem otce zcela zastínila. Prožila zajímavé dětství a mládí mezi idealistickými sociálními reformátory a brzy začala pracovat jako učitelka a guvernantka, aby pomohla živit rodinu. Od útlého věku měla literární sklony. Už v devatenácti přispívala do různých časopisů, kromě vážné tvorby psala i komerční romantické a napínavé povídky a její spisovatelská činnost jí postupně umožnila plně se osamostatnit. Až úspěch Malých žen jí však přinesl vytouženou slávu a skutečnou finanční nezávislost, takže mohla zajistit celé rodině lepší život a ještě se angažovat v hnutí za ženská práva. Plně se věnovala kariéře a nikdy se neprovdala. V posledních letech života se starala o nemocné rodiče a osiřelou neteř. Zemřela po vleklé nemoci v pětapadesáti letech.