Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 12. decembra 2022

RAWICZ, JERZY - KARIÉRA PÁPEŽSKÉHO KOMORNÍKA

RAWICZ, JERZY

KARIÉRA PÁPEŽSKÉHO KOMORNÍKA
(Kariera Szambelana)

Pravda, Bratislava, 1974
Naše vojsko, Praha, 1974
edícia Členská knižnica Pravda
preklad Samuel Dúbrava
prebal Ladislav Hruškovič
1. vydanie
75-102-74

beletria, román, história, II. svetová vojna
380 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,90 €

*svama2*belx-pol*

„Ja som ho nevymyslel. Keby som ho vymyslel, neuverili by ste. Ale narodil sa a naozaj žil. A nielen to — žil bujným životom... “ — tak sa začína táto kniha Jerzyho Rawicza o životnej púti prapodivného človeka menom Stefan Olpiński, ktorý zakúsil v živote všetko: bol krajčírom i politickým publicistom, súkromným detektívom i riaditeľom vydavateľstva, sekretárom homeopata Wojnowského i šéfredaktorom veľkej tlačovej agentúry v tretej ríši, grafológom i majiteľom vydavateľstva v Paríži, akcionárom filmových spoločností i korešpondentom za občianskej vojny v Španielsku, zakladateľom politickej strany i kriminálnikom, odsúdeným za podvody, i obžalovaným v procese pre nactiutŕhačstvo, Goebbelsovým agentom i... prominentným väzňom koncentračného tábora v Osvienčime. Stýkal sa s najpoprednejšími ľuďmi medzivojnového Poľska i tretej ríše, ale navzdory tomu si posedel v poľských, nemeckých i francúzskych väzniciach za obvinenia z podvodov a z účasti na špionážnych aférach. Pôsobil v Československu, vo Švajčiarsku, Francúzsku i v Nemecku. Mal za sebou mnoho ľudí, ktorí boli od neho závislí, a... niekoľko žien.

Autor napísal knihu na základe archívnych dokumentov, ako aj ústnych či písomných vyjadrení ľudí, ktorí sa na Olpińského pamätajú.