Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 18. decembra 2022

KOVÁČ, DUŠAN - 20. STOROČIE - STOROČIE SVETLA, STOROČIE TEMNA

KOVÁČ, DUŠAN

20. STOROČIE - STOROČIE SVETLA, STOROČIE TEMNA

Q111, Bratislava, 2000
obálka Kveta Dašková
1. vydanie
ISBN 80-85401-88-6

história
208 s., čb obr., slovenčina

tvrdá väzba, veľký formát
stav: veľmi dobrý

predané

*kocan2*his*

Predčasom sa v našom vydavateľstve zrodila myšlienka vydať na prelome storočí najmä pre mladých čitateľov knihu o našej krajine v 20. storočí, o udalostiach, čo sa u nás aj okolo nás stali, a, pravdaže, o ľuďoch. No nie iba o tých „veľkých“ na trónoch, na úradníckych postoch, v palácoch, ale i o „malých“ obyčajných ľuďoch, ktorých dejinné deje zväčša iba kamsi posúvali a hlboko ovplyvňovali ich životy. A všetko podané tak, aby to nebolo suché sprostredkovanie faktov, ale zaujímavé čítavé rozprávanie. Túto myšlienku napokon vynikajúco naplnil známy historik, znalec našich dejín a zároveň autor niekoľkých kníh pre deti a mládež Dušan Kováč.

Jeho kniha má 7 častí. Toto členenie organicky vyplynulo z najdôležitejších udalostí na Slovensku, ale i v Európe, ktorej súčasťou sme vždy boli. Na začiatku každej časti je výberový prehľad najdôležitejších udalostí toho ktorého obdobia, a potom sa striedajú takmer beletristicky spracované príbehy s faktografickými, ktoré navyše veľmi vhodne dopĺňajú dokumenty najrozmanitejšieho charakteru. Obrazové dvojstrany sú nielen ďalším zdrojom informácií, ale i príjemným oživujúcim prvkom. Kniha je určená čitateľom od trinásť rokov a má veľmi dobré predpoklady stať sa pomocníkom učiteľov dejepisu na základných aj stredných školách.