Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 19. decembra 2022

LEŠKO, MARIÁN - MASKY A TVÁRE NOVEJ ELITY

LEŠKO, MARIÁN

MASKY A TVÁRE NOVEJ ELITY
Čítanie o dvanástich politikoch z piatich vládnych strán

IVO - Inštitút pre verejné otázky, Bratislava, 2000
edícia Tak to vidím ja
ISBN 80-88935-19-9

publicistika, politika,
326 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

2,90 €

*priva*polit*

Ešte v roku 1999, keď Slovenská republika nebola ani pozvaná na rozhovory o členstve v Európskej únii a stála pred bránami OECD, mala vládna koalícia nad opozičnými stranami desaťpercentnú preferenčnú prevahu. V septembri roku 2000, keď sme s Úniou absolvovali mimoriadne úspešné rokovania o budúcom členstve a stali sme sa tridsiatym členským štátom OECD, zaznamenali vládne strany v súťaži s opozičnými stranami a Ficovým Smerom takmer dvadsaťpercentnú stratu. Pretože SDK, SDĽ, SMK a SOP pred dvoma rokmi získali v parlamentných voľbách o 22 percent hlasov viac ako opozícia, je zjavné, čo sa stalo. Podľa najvyššieho arbitra, slovenského voliča, vládna koalícia nesplnila jeho očakávania. Ak by sa na tomto stave nič nezmenilo, po budúcich voľbách by sa vedenie krajiny opäť mohlo vrátiť do rúk tých politických síl, ktoré ju takmer Šesť rokov udržiavali v jej zaostávaní...

Marián Leško si preto podrobnejšie všíma pôsobenie dvanástich príslušníkov vládnucej politickej elity, jeho ambíciou však nie je predložiť komplexný obraz každej postavy, ale skôr naznačiť, čím ona osobne prispela k nespokojnosti obyvateľstva. Táto kniha predovšetkým sleduje, čím predstavitelia vládnej garnitúry odpudzujú, znechucujú, poburujú alebo deprimujú tých, ktorí ich pred dvoma rokmi volili. A pokúša sa sformulovať dôvody, pre ktoré by sa koaliční politici nemali spoliehať, že sa o ďalšie dva roky na nich opäť usmeje šťastie v podobe voličskej priazne.

Marián Leško (1954) je popredný slovenský politický komentátor a autor viacerých kníh - okrem bestselleru Mečiar a mečiarizmus (1996) napísal tiež Ľudia a ľudkovia z politickej elity (1992) a Slovenské tango z roku jeden (1993). Od roku 1996 je komentátorom denníka SME, pravidelne tiež spolupracuje s Rádiom Slobodná Európa.