Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 4. decembra 2022

KRŠÁK, PAVOL - MOSKVA - LAKE PLACID 1980

KRŠÁK, PAVOL

MOSKVA - LAKE PLACID 1980

Šport, Bratislava, 1981
Smena, Bratislava, 1981
obálka René Murat, Dalibor Richter
edícia Máj (377)
1. vydanie, 60.000 výtlačkov

šport
408 s., čb a far. fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý

0,90 €

*unkn*šport*

Pokiaľ ide o veľkosť tradície, s olympijskými hrami ťažko niečo porovnávať. Ako dokladajú historické záznamy, iba v období 776 pred n. l. - 393 n. l. sa v starovekej Olympii uskutočnilo 293 týchto sviatkov športu a mieru. Od roku 1896, keď sa pokrokový svet najmä zásluhou Pierra de Coubertina prihlásil po poldruhatisícročnej prestávke k tejto pokrokovej tradícii, začali sa písať dejiny novovekých olympiád.

Moderné olympijské hnutie sa na rozdiel od antiky rozvíja na internacionálnom základe. Medzinárodný olympijský výbor už od samého začiatku cieľavedome poveruje ich usporiadaním vždy iné mesto v inej krajine a nezriedka aj na inom kontinente. 

V období 1896 — 1976 sa hry uskutočnili v desiatich mestách Európy, v štyroch mestách amerického kontinentu, v jednom austrálskom a jednom ázijskom meste, iba na africký kontinent ešte nezavítali. Pokiaľ ide o veľkosť tradície, s olympijskými hrami ťažko niečo porovnávať. Ako dokladajú historické záznamy, iba v období 776 pred n. l. - 393 n. l. sa v starovekej Olympii uskutočnilo 293 týchto sviatkov športu a mieru. Od roku 1896, keď sa pokrokový svet najmä zásluhou Pierra de Coubertina prihlásil po poldruhatisícročnej prestávke k tejto pokrokovej tradícii, začali sa písať dejiny novovekých olympiád.

Moderné olympijské hnutie sa na rozdiel od antiky rozvíja na internacionálnom základe. Medzinárodný olympijský výbor už od samého začiatku cieľavedome poveruje ich usporiadaním vždy iné mesto v inej krajine a nezriedka aj na inom kontinente.

V období 1896 — 1976 sa hry uskutočnili v desiatich mestách Európy, v štyroch mestách amerického kontinentu, v jednom austrálskom a jednom ázijskom meste, iba na africký kontinent ešte nezavítali.