Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 8. augusta 2022

SILIN, VIKTOR PAVLOVIČ - ÚVOD DO KINETICKÉ TEORIE PLYNŮ

SILIN, VIKTOR PAVLOVIČ

ÚVOD DO KINETICKÉ TEORIE PLYNŮ
(Vvedenije v kinetičeskuju teoriju gazov)

Academia, Praha, 1976
preklad Jiří Kracík, Václav Něnička
prebal Milan Procházka
1. vydanie, 1.500 výtlačkov
21-087-76

chémia, fyzika, veda
308 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, pečiatky v knihe

PREDANÉ

*bib24*vat-fyz*

Preklad knihy V. P. Silina — Úvod do kinetické teorie plynů — může čtenáři posloužit nejen jako učebnice kinetické teorie plynů a plazmatu, ale i jako přehledná práce o celé řadě v současné době aktuálních otázek těchto vědních oborů. Úvodní kapitoly jsou věnovány kinetické teorii plynů v Boltzmannově smyslu, kinetice silně zředěných plynů, metodám řešení kinetické rovnice a určení transportních koeficientů. Velká pozornost je věnována kinetice zředěného plazmatu jak v přítomnosti srážek, tak i pro bezsrážkové plazma. Přínosem pro českého čtenáře v těchto úvodních kapitolách je odvození přenosových rovnic Enskogovou—Champanovou metodou i Gradovou metodou momentů.

Následující kapitoly mají již charakter monografie. Na základě nejnovějších výsledků kinetické teorie překládá autor čtenáři některá zobecnění srážkových integrálů, jež pak zahrnují například dynamickou polarizaci neizotermíckého plazmatu. Kinetika vzájemného působení částic a kmitů plazmatu, kinetické jevy v silných magnetických polích, to všechno jsou problémy kinetické teorie, jež dosud nebyly v tak ucelené formě publikovány.

Fyzikální obecnost výkladu a řešení řady konkrétních úloh může posloužit všem, kteří se zabývají fyzikální kinetikou.