Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 17. augusta 2022

LAMBREV, KOSTA - PARTYZÁNI ZE STŘEDOHOŘÍ

LAMBREV, KOSTA

PARTYZÁNI ZE STŘEDOHOŘÍ
(Srednogorski partizani)

Naše vojsko, Praha, 1951
preklad M. Kučerová
obálka Jiří Mikula
1. vydanie, 12.750 výtlačkov

história, II. svetová vojna
350 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba
stav: dobrý, bez prebalu

PREDANÉ

*takro*his*

Slova Stalinova, jež pronesl 3. července 1941, po přepadu Sovět. svazu nacistickým Německem, že je třeba v obsazených krajích "vytvářet nesnesitelné podmínky pro nepřítele a jeho pomahače", že je nutné "ustavovat partyzánské oddíly, jízdní i pěší, ustavovat skupiny diversantů k boji proti jednotkám nepřátelské armády, k rozpoutání partyzánské války všude a na všech místech", byla programem nejen sovět. národů, ale všech svobodomilovných občanů na celém světě a zejména komunistů. V Bulharsku byla z podnětu Jiřího Dimitrova vytvořena vlastenecká fronta. Plovdivský proletariát první se masově zařadil do odboje. Autor této knihy sleduje růst a činnost první středohorské brigády "Christo Botev", která spolu s ostatními třemi brigádami ve II. partyz. oblasti (celkem byla země rozdělena na 12 oblastí) znamenala vážné nebezpečí němec. i bulhar. velení. Brigáda svedla mnoho těžkých bojů, o partyzánech se tvořily legendy. Fašisté byli potřeni a 9. září 1944 vstoupili partyzáni vítězně do druhého největšího města Bulharska, Plovdiva. - 6 dokumentárních fotografií.