Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 13. apríla 2020

BARTÁK, VLADIMÍR - ROZHOVORY PRED MANŽELSTVOM

BARTÁK, VLADIMÍR

ROZHOVORY PRED MANŽELSTVOM

Vydavateľstvo politickej literatúry, Bratislava, 1967
preklad Vlasta Žolnayová, Peter Jurík
fotografie Oľga Bleyová
prebal František Šubín
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
75-067-67

zdravie, psychológia, manželstvo, rodina
240 s., čb fot., slovenčina
hmotnosť: 333 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

PREDANÉ

*mikpa* in *kat-PSY*

Muž a žena — večná téma maliara, spisovateľa, teológa, zákonodarcu... tentoraz lekára — sexuologa. Prichodia za ním ľudia a hľadajú pomoc. Lekár radí, vyšetruje, skúma dušu i telo a po rokoch skúseností zasvätene vyrozpráva o najintímnejších vzťahoch medzi mužom a ženou. Hovorí to predovšetkým mladým; vedie ich cez úskalia, čo stavia okolo seba vzťah muža a ženy, ukazuje obidvom cestu v tejto spleti vzťahov — nedáva hotové recepty, kladie však do rúk kompas.

Rozhovory pred manželstvom budú dobrou pomôckou všetkým, ktorí neberú a nechcú brať lásku na ľahkú váhu, zjednodušene, ktorí chcú múdro a šťastne žiť s tým druhým. Čitateľ sa tu dozvie všetky základné veci o bludisku, ktorým je pohlavný pud — najmocnejší zákon života, o rôznych podobách lásky, ale aj o komplikáciách a omyloch, s ktorými treba vo vzťahu muža a ženy rátať. Barták sa nevyhýba ničomu; hovorí o milencoch mladých, ale aj o tých v zrelom veku, o pohlavnej zdržanlivosti, ale aj o promiskuite, o túžbe po dieťati, i o tom, ako zabrániť nežiadúcemu počatiu. V celej kapitole sa zaoberá manželstvom, ktoré vzniká často z lásky, no aj z rozumu, a rozvádza túto myšlienku do najmenších detailov.

Potom vedie čitateľa cez prvé obdobie manželského spolužitia až po všetky variácie pohlavných vzťahov, pravdaže aj cez chyby a blúdenia. Kniha MUDr. Vladimíra Bartáka CSc. „Rozhovory pred manželstvom" sa tak stáva šlabikárom mladých ľudí, ktorí začínajú kráčať životom dospelých, učí ich žiť tak, aby v ich živote kvitlo čo najviac radosti a šťastia, aby im v tom bránilo čo najmenej žiaľu trpkosti a sĺz.