Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 11. apríla 2020

BIELICKÁ, IZABELLA - O TVRDOHLAVÝCH DĚTECH

BIELICKÁ, IZABELLA

O TVRDOHLAVÝCH DĚTECH
O problémech výchovy 2-4 letých dětí
(Porozmawiajmy o uparciuchach)

Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1968
edícia Knihy pro rodiče
preklad Anna Obermannová
predslov Zdeněk Matějček
obálka Rudolf Mader
ilustrácie Rudolf Mader
1. vydanie, 15.000 výtlačkov

psychológia, výchova
135 s., čeština
hmotnosť: 174 g

mäkká väzba
stav: zachovalý

0,50 €

*mikpa* in *kat-PSY*

Překladem knižky známé polské lékařky I. Bielické O tvrdohlavých dětech se dostáva do rukou našich rodičů významná publikace o výchově dětí ve věku od dvou do čtyř let. Autorka v ní pojednává o zvláštnostech tohoto vývojového období, které jsou zdrojem mnohých nesnaží jak pro dítě, tak pro jeho vychovatele. Není jistě divu, že snadno podléháme okouzlení nad bezmocně spícím nemluvňátkem; ale projevovat lásku neposednému, často vzdorovitému zlostníku, to už nebývá vždy snadné. Tím více je zapotřebí mít dostatek pochopení pro dítě v tomto obtížném vývojovém období a správně je vést jeho úskalími.

Na stránkách knížky I. Bielické se hovoří o příčinách konfliktních situací, které většina rodičů dětí tohoto věku tak dobře zná a které zákonitě vyplývají ze snahy dítěte uplatňovat co nejvíce svou samostatnost a aktivitu. Na konkrétních, živých příkladech se tu ukazuje, jak je důležité, aby si rodiče byli této přirozené touhy dítěte po sebeuplatnění dooře vědomi a dovedli správně pochopit rozmanité projevy dětské tvrdohlavosti a umíněnosti. Z knihy vyznívá mnoho životní moudrosti, moudrosti shovívavé a chápající, která přirozený běh dětského vývoje nejen se zalíbením sleduje, ale neustále jej cílevědomě a citlivě usměrňuje. Z jejích stránek je patrno, že všechny autorčiny rady jsou opřeny o bohaté zkušeností, o výsledky nejnovějších vědeckých výzkumů.

I když knížka I. Bielické má název O tvrdohlavých dětech, nepojednává zdaleka jen o dětské tvrdohlavosti, ale sleduje vývoj a výchovu 2—4letých dětí i po mnoha jiných stránkách. Všímá si rozvoje jejích poznání, jejich výchovy citové, mravní, estetické, rozvíjení a upevňování jejich vůle, vytváření předpokladů pro jejích výchovu k práci atd. Knížka rodičům poradí, jak s porozuměním pro zvláštnosti dětského vývoje v tomto výchovně náročném období postupovat krok za krokem tak, aby z jejich dětí vyrůstali harmonicky rozvinutí, všestranně vyspělí lidé, kteří jednou budou rodičům vděčni za všechnu péči a porozumění, jehož se jim v citově bohatém ovzduší domova dostalo.

Poučení, které knížka I. Bielické v hojné míře přináší, je určeno především rodičům, Plně ho však mohou využít i sestry v jeslích, učitelky mateřských škol, vychovatelky v dětských domovech, ošetřovatelky v dětských odděleních nemocnic — krátce všichni, na jejichž péči jsou děti v tomto důležitém věkovém období odkázány a na nichž záleží, jací lidé z našich nejmenších vyrostou.