Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 4. mája 2023

JOHNSON, PAUL - DĚJINY 20. STOLETÍ

JOHNSON, PAUL

DĚJINY 20. STOLETÍ
(A History of the 20th Century)

Rozmluvy, Praha, 1991
preklad Jan Čulík
obálka Hana Klímová-Pavlátová
ISBN 80-85336-07-3

história
848 s., čeština

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*juran*his*

Johnsonovy DĚJINY 20. STOLETÍ je strhující příběh tohoto úděsného věku velikých technických vynálezů, ohromného bohatství i nekonečné bídy a teroru.

Knížka vzbudila velký rozruch na Západě nejen proto, že je mistrně napsána, ale hlavně tím, jak nemilosrdně odhaluje pravdu, všem levicovým intelektuálům tak nepohodlnou. Všude, kde se prosadil ideologický stát, vládne korupce myšlení, útlak, teror. Všude, kde stát zasahuje do tržního mechanismu či se dokonce stává neosobním „majitelem“ hospodářství, vládnou úplatky, demoralizace a bída.

Johnson si neklade žádné meze, jde-li o fakta. Rudá niť teroru se odvíjí v Africe, Asii i Latinské Americe za nepřetržitého potlesku západních intelektuálů. Podstatu zla však vidí autor v morálním relativismu, který po celá desetiletí brání demokracii, aby zvítězila.

„DĚJINY 20. STOLETÍ“, v mistrném překladu Jan Čulíka, jsou nepostradatelnou učebnicí moderní historiografie. Český čtenář záhy zjistí, že po čtyřicetileté izolaci neví o světě takřka nic.