Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 10. mája 2023

MIHÁLIK, VOJTECH - ARCHIMEDOVE KRUHY

MIHÁLIK, VOJTECH

ARCHIMEDOVE KRUHY

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1960
edícia Pôvodná poézia
obálka Orest Dubay
1. vydanie, 2.500 výtlačkov

literatúra slovenská, poézia
124 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, pečiatky v knihe

2,50 €

*trsos*poe*

Zvláštnu, svojskú, a predsa v širokom meradle príznačnú cestu prekonala doteraz Mihálikova poézia za básnickou pravdou o sebe, o človeku, o dobe, o svete, za tým, čo večne rozpaluje srdcia a mysle básnikov. Na nej sa priam exemplárne presviedčame o konfliktoch a križovatkách, ktoré prekonávala a ktorými prechádzala moderná slovenská poézia, pri ponorení sa do nej si znova oživujeme ten dramatickými brázdami poznačený život našej spoločnosti... Týmto všetkým je Mihálikova poézia vyjadrením dnešného nášho človeka, mnoho nám povie o prevrstvovaní a geológii v jeho vnútornom svete, poznávame sa v tejto poézii.

K svojmu doterajšiemu básnickému zákonu sa Vojtech Mihálik prebojoval úporným hľadaním a poznávaním, odmietaním a zavrhovaním na jednej strane a objavovaním a nachádzaním na strane druhej. Toto Mihálikovo hľadanie nesie na sebe punc obzvláštnej statočnosti a odvahy, veď zápas, ktorý ho očakával na samom začiatku básnickej tvorby, nebol len jeho najosobnejšou záležitosťou, ale bol aj zápasom za mnoho iných mladých ľudí, ktorí Vojtecha Mihálika od prvých veršov obklopili neobyčajnou dôverou.

(Z doslovu ku knihe Lyrika. )