Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 1. mája 2021

KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, ANNA - ATLAS KVASINEK A KVASINKOVITÝCH MIKROORGANISMŮ

KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, ANNA
KUTKOVÁ, MARTA

ATLAS KVASINEK A KVASINKOVITÝCH MIKROORGANISMŮ

SNTL, Praha, 1961
SVTL, Bratislava, 1961
prebal Zdeněk Šebesta
1. vydanie, 2.515 výtlačkov

biológia, mikrobiológia, zoológia
348 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, prebal podlepený s pečiatkou

PREDANÉ

*lenga2**zoo*

Atlas je soustavným a názorným přehledem všech druhu kvasinek a kvasinkovitých mikroorganismů, které se v přírodě vyskytují v nejrůznějších obměnách. Obsahuje okolo 1000 fotografií, uspořádaných do malých, metodicky propracovaných celků - tabulí. Tam, kde je sledován průběh životního děje těchto mikroorganismů v laboratoři nebo v průmyslovém provoze, jsou snímky ještě doplněny pérovkami, zdůrazňujícími některý proces, a biometrickými hodnotami, sestavenými v tabulky.

Kniha je rozdělena do 5 částí:

První část - všeobecná — pojednává o způsobu rozmnožování kvasinek, jejich životě v rozmanitých prostředích, o vlivech koncentrace cukru, dusíkatých látek, teploty, kyselosti apod. Jsou zde uvedeny společně kvasinky technické, patogenní i takové, jejichž význam je pouze botanický.

Druhá část je věnována průmyslovým kulturám pivovarským, a to domácím i zahraničním kmenům.

V třetí části jsou zobrazeny kvasinky vinařské i jiné, vyskytující se v přírodě na rostlinných plodech, a to opět v čistých kulturách laboratorních - domácích i zahraničních.

Čtvrtá část je rozdělena na skupinu drožďárenskou a lihovarskou.

Pátá, obsáhlejší část probírá kvasinky a kvasinkovité mikroorganismy podle pořadí v jakém bývají uváděny v současných systematikách. Je zde probrána většina druhů s výjimkou pouze těch, které nejsou přístupné nebo se nezachovaly.

Kniha je určena technickým pracovníkům v kvasné výrobě, pracovníkům ve zdravotnictví, výzkumným pracovníkům a posluchačům vysokých a odborných škol, a to nejen u nás, ale i v SSSR a ostatních lidově demokratických státech.