Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 5. mája 2021

SEDEM MÚDRYCH MAJSTROV

SEDEM MÚDRYCH MAJSTROV

Mladé letá, Bratislava, 1971
edícia Pradávne príbehy
prerozprával a doslov napísal Ján Poliak
ilustrácie Irena Tarasová
1. vydanie, 6.000 výtlačkov
66-047-71

beletria, knihy pre deti
64 s., slovenčna

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*kocev**roz*

SEDEM MÚDRYCH MAJSTROV alebo ako Poncián, cisár rimanský, odporúča do výchovy siedmim múdrym majstrom syna svojho Diokleciána, ktorý sa všakovým vedám a všakovej múdrosti vyučí, a ako potom sedem ráz vlečený je pod šibenicu pre zradu a úklady macochy svojej, zakaždým sa však skrze poučné podobenstvá siedmich múdrych majstrov od smrti vyslobodí, a ako sa potom stane mocným vladárom krajiny rimanskej. Takto dôkladne uvádzali dávni vydavatelia Sedem múdrych majstrov na cestu k čitateľovi. Rámcový príbeh o siedmich múdrych majstroch, ktorí svojimi podobenstvami zachránili cisárskeho syna pred smrťou, vznikol ešte v starovekej Indii. Odtiaľ sa dostal do antického Grécka a Ríma a potom ústnou i písomnou tradíciou do stredovekej Európy. Po vynájdení kníhtlače rozšírilo sa dielo medzi široké čitateľské vrstvy a získalo si mimoriadnu obľubu. Stalo sa ľudovým čítaním v tom najkladnejšom význame slova. Bez zveličovania môžeme dielo označiť za skutočný skvost starovekého a stredovekého rozprávačského umenia, majstrovskú ukážku rýdzej epiky. Naše vydanie Siedmich múdrych majstrov pripravil Ján Poliak, ilustrovala Irena Tarasová.

alebo ako Poncián, cisár rimanský, odporúča do výchovy siedmim múdrym majstrom syna svojho Diokleciána, ktorý sa všakovým vedám a všakovej múdrosti vyučí, a ako potom sedem ráz vlečený je pod šibenicu pre zradu a úklady macochy svojej, zakaždým sa však skrze poučné podobenstvá siedmich múdrych majstrov od smrti vyslobodí, a ako sa potom stane mocným vladárom krajiny rimanskej. Takto dôkladne uvádzali dávni vydavatelia Sedem múdrych majstrov na cestu k čitateľovi. Rámcový príbeh o siedmich múdrych majstroch, ktorí svojimi podobenstvami zachránili cisárskeho syna pred smrťou, vznikol ešte v starovekej Indii. Odtiaľ sa dostal do antického Grécka a Ríma a potom ústnou i písomnou tradíciou do stredovekej Európy. Po vynájdení kníhtlače rozšírilo sa dielo medzi široké čitateľské vrstvy a získalo si mimoriadnu obľubu. Stalo sa ľudovým čítaním v tom najkladnejšom význame slova. Bez zveličovania môžeme dielo označiť za skutočný skvost starovekého a stredovekého rozprávačského umenia, majstrovskú ukážku rýdzej epiky. Naše vydanie Siedmich múdrych majstrov pripravil Ján Poliak, ilustrovala Irena Tarasová.