Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 25. apríla 2016

VIGILIE VELIKÉHO DNE

VIGILIE VELIKÉHO DNE

Emil Šprongl, Pelhřimov, 1917

náboženská literatúra
88 s., čeština
hmotnosť: 90 g

mäkká väzba
stav: dobrý

4,90 €

*H-1-2*





A KDE BUDE KRISTUS V ONĚCH POSLEDNÍCH POHROMÁCH, TÁZALA SE ZEMĚ; zdá se, jakoby ponechal úplně svému odvěkému odpůrci pole a opouštěl vše a všechny.
Ovšem ponechává částečně pole a opouští mnohé, odvětil věštec, ale jen to, co opustilo a zradilo jeho. Svobodná vůle jako na počátku tak na konci světa lidstvu zůstává; každý má volno rozhodnout se pro něho nebo proti němu. Věrných pak neopustí.
Jeho zvláštní mimořádné přispění věrným ukáže se již v tom, že ony těžké doby posledního zápol u zkrátí. Pravil: A kdyby ukráceni nebyli dnové ti, nebyl by zachován nižádný člověk, ale pro vyvolené ukráceni budou dnové ti.
A tu se naskýtá něco podivuhodného; písma, kteráž o vlastní době příchodu Antikristova a skonání světa zachovávají slavnostní mlčení, jasně a přesně ne jednou, ale několikrát udávají čas onoho ukrácení na tři a půl léta. Toť lhůta popřávaná zároveň Antikristovi k souboji s Kristem.
Dle Daniela bude vzrostlý roh třímat žezlo nad světem po tuto oznámenou dobu: Vydáni budou v ruku jeho až do času a časů a polovice času.
Aby nebylo pochyby o tom, že těmito „časy“ rozumějí se přesně roky, prorok na jiném místě rozustavičná, a postavena bude ohavnost ve zpuštěni, bude dnů tisíc dvě stě a devadesát. Blahoslavený, kterýž dočeká a přijde až ke dnům tisícitřems tům třiceti pěti.
Apokalypse v úplné shodě se starozákonní předpovědí stanoví onu dobu určitě na čtyřicet dva měsíce, tedy opět na tři a půl roku, kdy má církev Boží od vojů Antikristových být tištěna: Budou šlapati město svaté čtyřiceti dva měsíce — neboť právě po tu dobu dána jest moc šelmě: Dána ji moc vládnouti za čtyřiceti a dva měsíce.
Po tutéž dobu budou pokání hlásat dva vyvolení svědkové: Budou prorokovati za tisíc dvě stě a šedesát dnů — a po touže dobu také Církev, na poušť zatlačená, žije pod zvláštní ochranou Boži: A žena utekla na poušť, kdež měla místo připravené od Boha, aby ji tam živili za dnů tisíc dvě stě a šedesát — čili jak Jan ještě jednou spůsobem Danielovým určuje: Kdež jest živena do času a časů a do půl času.
Než tímto ukrácením strasti nevyčerpává se všecka Kristova pomoc vyvoleným. V neobyčejných pohromách bude třeba Církvi také neobyčejné pomoci, a té Kristus ji neodepře.
Jako vždy, kdykoli satan v dějinách lidstva zježil svůj hřeben a pozvedl svou tlapu, vzbuzoval Kristus na obranu věrných veliké světce zápasníky, tak učiní i naposled. V nich vzepne se víra, která divy činí, ohni s nebe sestoupit velí, nebe otvírá i zavírá, která vody staví a je proměňuje, která ubité i z hrobu křísí.
Budou stát proti Antikristu i proroku jeho, šelmě zemské, kteří také divy kouzlit budou před očima svedeného světa. Budou postaveni jako dva posvátné svícny, aby svítili věrným, proti dvěma pochodním záhuby. Státi budou jakodvě olivy olej milosti a života v sobě nesouce proti dvěma stromům jedonosným. Oznamuje je Zjevení slovy:
A dám dvěma svědkům svým —
Ti jsou dvě olivy a dva svícnové, před obličejem Pána země stojící.
A bude-li jim chtíti kdo ubližovati, vyjde oheň z úst jejich a spálí nepřátele jejich; a tak musí zabit býti, kdož by jim uškoditi chtěl.
Ti mají moc zavříti nebe, aby nepršel déšť za dnů proroctví jejich, a mají moc nad vodami obrátiti je v krev a bíti zemi všelikou ranou, kolikrátbykoli chtěli.
A když dokonají svědectví své, šelma, kteráž vystoupí z propasti, učiní válku proti nim a zvítězí nad nimi i zabije je.
A těla jejich budou ležeti na ulicích města velikého, kteréž slove duchovně Sodoma a Egypt, kdežto i Pán jejich ukřižován jest.
A viděti budou mnozí z pokolení a lidí a jazyků i z národů mrtvá těla jejich za půl čtvrta dne: a těl jejich nedají pochovati ve hrobích.
A ti, kteří přebývají na zemi, radovati se budou nad nimi a veseliti se a dary budou posílati jedni druhým; nebo ti dva proroci trápili ty, kteří přebývali na zemi.
A po půl čtvrtu dni všel do nich od Boha duch života: i stáli na nohách svých, a bázeň veliká spadla na ty, kteří je viděli.
A slyšeli hlas veliký s nebe, řkoucí jim: Vstupte voje na porážku k onomu místu, kde si slibuje di- ....