Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 12. apríla 2016

STONE, IRVING - GRÉCKY POKLAD

STONE, IRVING

GRÉCKY POKLAD
(The Greek Treasure)

Smena, Bratislava, 1978
edícia Máj (315)
preklad Dušan Janák
doslov Verona Chorváthová
ilustrácie Pavol Blažo
prebal Karol Rosmány, Pavol Blažo
1. vydanie, 31.000 výtlačkov

beletria, román, história, archeológia,
576 s., 6 príloh, slovenčina
hmotnosť: 660 g

tvrdá väzba s prebalom

1,50 € stav: dobrý, prebal ošúchaný *home*H-TV-1*/*krikra*belx-usa*
0,50 € stav: dobrý, bez prebalu *hroda**belx*

Irwing Stone uverejnil roku 1934 svoj prvý biografický román Smäd po živote o Vincentovi van Goghovi, ktorý dosiahol štvormíliónový náklad a bol preložený do 34 rečí. Tento svetový úspech pokračoval románom Námorník na koni a Kameň a bolesť, Život patrí milencom o Duša tmavých chodníčkov. Grécky poklad je jeho najnovšie dielo.

Trója, Mikény, Tiryns — tieto mená sú známe každému — sú spojené s jedným z najdôležitejších diel svetovej literatúry s Homérovou Iliadou. Ešte v 19. storočí veda popierala, že trójska vojna, ako aj miesta opisované v Iliade, vôbec jestvovali. A predsa sa tieto miesta j stali nakoniec triumfami archeologického výskumu, úžasnou skutočnosťou a prostredníctvom nich aj meno Henryho Schliemanna, nesmrteľnými.

Vo veku štyridsať jeden rokov sa Schliemann mohol zriecť obchodovania a začať žiť, ako sám vravel, svoj vlastný život. Jeho jedinou túžbou je dokázať, že Homérov svet skutočne jestvoval. No prv ako začne s vykopávkami, chce sa oženiť s Grékyňou a usadiť sa v Aténach. Prostredníctvom známeho kňaza sa zoznámi so sedemnásťročnou Sofiou Engastromenosovou a ožení sa s ňou. V nej našiel svoj prvý „grécky' poklad": partnerku vo všetkých ťažkostiach, spoľahlivú pomocníčku a utešiteľku v rozhodujúcich chvíľach. Lebo sa musel brániť pred ohováračkami, výsmechom a nepochopením a prekonávať prekážky všetkého druhu. Roku 1871 začína s vykopávkami na Hisarliku pahorku v severozápadnej Malej Ázii - kde mala ležať Homérova Trója - súdiac podľa údajov antických spisovateľov. Takmer si zúfa nielen pre technické ťažkosti, ale ani nálezy z prvého obdobia nie sú veľmi sľubné. No čoskoro sa ukáže, že skutočne odkryl Tróju a že sa mu podaril neuveriteľný objav: našiel Priamov poklad. Šťastie Schliemanna neopustí, keď onedlho začína kopať v Mykénach. Odkryje veľké hroby mykénskych kráľov a vykope zlaté poklady, aké svet nevidel. Vysmievaný outsider dokázal to, čo vedecký čo doteraz pokladal za nemožné.

Životopisným románom o Henrym a Sofii Schliemannovcoch predkladá Irving Stone dielo, kde sa šťastnou náhodou spájajú v nezabudnuteľný celok rozmanité prvky, ktoré upútajú čitateľa: láska a dobrodružstvo, podmanivé čaro mladej vedy a pôvab nezabudnuteľnej krajiny