Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 16. októbra 2021

STEEL, DANIELLE - ZRKADLOVÝ OBRAZ

STEEL, DANIELLE

ZRKADLOVÝ OBRAZ
(Mirror Image)

Remedium, Bratislava, 1999
preklad Beáta Baranová
ISBN 80-85218-81-X

beletria, román, literatúra americká, pre ženy
304 s., slovenčina 

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*kocma**belx*

Hlavné hrdinky najnovšieho románu Danielie Steelovej delí od seba zdanlivo iba jedenásť minút, po ktorých prišla na svet Victoria za svojím starším dvojčaťom Oliviou. Tých pár minút rozdielu však dramaticky predznamenalo odlišnosť ich pováh a osudov.

Autorka najčítanejších príbehov našich čias uvádza sestry Hendersonove do deja v okamihu, keď ako príťažlivé mladé dámy odchádzajú po otcovom boku z idylického vidieckeho sídla v Crotone do turbulentného spoločenského života New Yorku uprostred druhej dekády XX. storočia. Oceliarsky magnát Edward Henderson sa odsťahoval z Piatej avenue v čase, keď veľkomesto prestalo byť vhodným prostredím pre jeho deti. Ako starostlivý otec, ktorý vychoval dvojčence bez matky, však cíti, že nastal čas, aby si hľadali životných druhov v primeraných spoločenských kruhoch. Olivia a Victoria sa náhle ocitajú vo svete plnom nových zážitkov, s ktorými sa každá vyrovnáva po svojom.

Kým vľúdna a domácky založená Olivia krášli rodný dom kvetmi, nepokojnú a svetácku Victoriu zatýkajú už po niekoľkých hodinách pobytu v New Yorku pre účasť na nepovolenej demonštrácii. Olivia sa voľky-nevoľky musí ujať roly „staršej sestry“, no nezvláda ju, najmä vo svojom vnútri, najlepšie. Nevšedná fyzická podobnosť, no zároveň rozdielnosť povahových čŕt zneisťuje aj mladých mužov, s ktorými sa sestry zoznamujú na večierkoch. Príbeh sa však nevyvíja ako divadelná fraška so „zámenami osôb“. Dosť nerozvážna Victoria nadväzuje „osudovú známosť“ so záletníkom Tobiasom Whitticombom a tieň, ktorý tým dopadá na povesť celej rodiny prichodí rozptýliť Olivii. Vzdáva sa svojej tajnej lásky a pomáha vydať sestru za Charlesa Dawsona, tridsaťšesťročného vdovca. Ani tento zväzok sa však nevyvíja najšťastnejšie a neposilní ho ani nevydarená európska svadobná cesta Victorie a Charlesa. Výstrely, ktorými sa končí jedna epocha, prinášajú nečakané rozuzlenie aj do životov sestier, podobných ako zrkadlový obraz.