Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 25. októbra 2021

HÚŽEVKA, MILAN - MEČ SLEPÉHO RYTIERA

HÚŽEVKA, MILAN

MEČ SLEPÉHO RYTIERA

Osveta, Martin, 1986
prebal a ilustrácie Ivan Riabič
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
74-084-86

beletria, poviedky, história, literatúra slovenská
224 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*gopal4**bels*

Po zbierke „zelenej témy“ (Jeleň kráľovnej víl) ohlasuje sa známy autor svojráznych regionálnych príbehov Milan Húževka knižkou povestí o husitoch na Slovensku.

Pre svoju zriedkavú tému, no predovšetkým pre svoj význam a v neposlednom rade pre príťažlivý dej, napätie, vzruch či vierohodný opis stredovekého života a husitských reálií bude Meč slepého rytiera nepochybne patriť k tým knihám, ktoré mladého, no rovnako aj dospelého čitateľa zaujmú a strhnú do víru dramatických udalostí.

Húževkove povesti podávajú sociálny obraz Slovenska v jednotlivých krajoch (najmä na Považí) v časoch, keď tu husiti mali svoje posádky, ktoré významne vplývali na zosilnenie protifeudálneho postoja slovenského ľudu, ale aj na upevnenie jeho národnostného povedomia.

Autor vniesol do rozprávania patričnú atmosféru. Na pozadí dupotu, plameňov, bitiek a vzbúr rozvíjajú sa príbehy o hrdinstve, vrúcnej ľúbosti, šľachetnosti, vernosti husitským ideálom, bohatierskej odvahe obetavých bojovníkov a túžbe po lepšom živote, ale aj o zrade, zbabelosti, vypočítavosti, násilníctve a slepej dychtivosti po bohatstve.

Meč slepého rytiera, nová kniha Milana Húževku o husitskom revolučnom hnutí, o jeho víťazstvách, porážkach, ideáloch a spôsoboch boja, je určená všetkým tým, ktorým sú milé a vzácne udalosti dávnych čias, významné pre ďalší vývin Slovákov.