Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 16. októbra 2021

ŽÁK, DAVID JAN - AXE AFRICA

ŽÁK, DAVID JAN

AXE AFRICA

Labyrint, Praha, 2006
edícia Labyrint fresh (6)
1. vydanie
ISBN 80-85935-79-1

literatúra česká, beletria, román, podpis autora
152 s., čeština

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*botka**h-tv-4/3*

Experimentální próza Axe Africa je příběhem ze současnosti. Fragmenty vztahů, veřejných i soukromých, se prolínají s vypravěčovou imaginací v různých časových a stylových rovinách. Tématem je „svět za zrcadlem“, náš imaginární svět přání, myšlenek, snů a archetypů. Autor, inspirován magickým realismem a surrealistickou metodou, si je dobře vědom postmoderních modelů vedení prozaického díla včetně různorodých pásem děje a alternativních zakončení; přináší tak do současné české literatury nový a svébytný stylový prvek.

DAVID JAN ŽÁK (1971 v Prachaticích) Básník, výtvarník a publicista. Živil se jako dělník, stěhovák, učitel, herec, novinář, rozhlasový a televizní reportér. Pod vedením filmového teoretika Borise Jachnina natočil dva krátké hrané filmy Mrtvé město (1993) a Zvířepes (1994). Vydal básnické sbírky: Jak padá podzim (1991), Výkřik z hlubin psa (1994), Výlet zpátky (1995), Dešti mezi slova (2005), Přicházím za tebou (2005), Na břiše svítání (2006). Autorovy básně byly přeloženy do čtyř jazyků a pařížský Gallimard je zařadil do Almanachu české poezie druhé poloviny 20. století. Novela Axe Africa je jeho prozaickým debutem. Žije na Šumavě a v Českých Budějovicích.