Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 1. októbra 2021

PERRY, JACQUES - JA, PICASSO

PERRY, JACQUES

JA, PICASSO
(Yo, Picasso)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 
edícia Spoločnosť priateľov krásnych kníh (445)
preklad Juraj Groch, Štefan Moravčík
doslov Iva Mojžišová
prebal Dušan Kállay
1. vydanie, 30.000 výtlačkov
13-72-102-84

literatúra francúzska, beletria, román,životopisy
608 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom

1,30 € stav: dobrý *gopal4*belx-fra*
stav: dobrý *priva2*belx-fra*

K bohatej literatúre venovanej dielu a životu Pabla Picassa pribudla nedávno biografia francúzskeho románopisca Jacqua Perryho Ja, Picasso (1982). Je to fiktívna Picassova spoveď, ktorej Perry ponechal autentickosť, picassovský rozlet i šarm a aj dávku sebakritickosti. Picasso nás sprevádza celým svojím umeleckým vývinom, od samých začiatkov, ešte ovplyvnených impresionizmom, cez obdobie nesúce sa v znamení Avignonských slečien, obrazu z roku 1907, ktorý znamenal prelom nielen v jeho tvorbe, ale vo výtvarnom umení vôbec, až po vrcholné tvorivé obdobie. Picassovo dielo takisto ako jeho osobnosť je úzko späté so všetkými protirečeniami 20. storočia. Z nich umelec vyťažil deformáciu a dekompozíciu, ktoré zmenili tvár moderného umenia. Tak ako nás Picasso vpúšťa do svojej dielne, keď nám rozpráva o svojej umeleckej metóde a o vzniku viacerých svojich obrazov, vpúšťa nás bez zábran aj do svojho najintímnejšieho života, pričom nezakrýva svoje chyby, nebojí sa hovoriť o sebe otvorene. Veľmi živo a zaujímavo napísaná biografia prerastá do životopisu spoločenského a kultúrneho diania z čias, keď sa na ňom Picasso aktívne zúčastňoval.