Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 9. októbra 2021

ŠVIHRAN, LADISLAV - KNIHY NA DRAČKU

ŠVIHRAN, LADISLAV

KNIHY NA DRAČKU

Arkus, Senica, 1995
edícia Naša tvorba (9)
obálka Ružena Danayová
1. vydanie
ISBN 80-88822-02-5

literárna teória, literatúra slovenská, podpis autora
104 s., čb fot., slovenčina

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*botka*h-tv-3/4*

Athos, Porthos, Aramis a d’Artagnan, kapitán Nemo, dômyselný rytier Don Quijote, Tarzan, Robinson Crusoe, Tom Sawyer, dobrý vojak Švejk... vari sa nájde niekto, kto o nich nikdy nepočul? Zrodili sa vo fantázii spisovateľov, zaplnili stránky kníh, mnohí z nich sa dočkali i filmovej podoby, stali sa natoľko známymi, že ich často nevnímame ako vymyslené postavy, ale ako ozajstných ľudí z mäsa a krvi, ktorých napínavé, zábavné a neraz i neuveriteľné príhody ako magnet priťahujú a očarúvajú stále dalšie a dalšie generácie čitateľov.

Kto sú však tí, ktorí týmto hrdinom vdýchli dušu? Aký život mali? Dočkali sa uznania, slávy a bohatstva, alebo zomreli zabudnutí a v biede? A ako vznikali ich diela, odkiaľ pochádzal prvý nápad, ako prichádzali na svet tí, nad príbehmi ktorých sme strávili nejeden zimný večer? A vôbec, prečo z viacerých diel jedného a toho istého spisovateľa sa neraz iba jediné stalo bestsellerom? V čom sa skrýva tajomstvo čitateľského úspechu? Čo spôsobuje, že niektorá postava prežije svojho tvorcu, že jej múdrosť, krása, sila či dôvtip pretrvá desaťročia, ba i stáročia, a iné, na pohľad rovnako zaujímavé postavy zakrátko miznú v nenávratne?

Na tieto otázky sa pokúsi nájsť odpoveď táto knižka.

Ladislav Švihran sa narodil 15. decembra 1931 v belgickom Lutychu. V roku 1956 absolvoval Vysokú školu pedagogickú v Bratislave. Pracoval ako vydavateľský redaktor. Vydal tieto diela z oblasti literatúry faktu: Kulturizmus ducha


(1970) , Tichý chlapec z Illinoisu


(1971), Rozmarná zemeguľa


(1973) , Kým neprišli mušketieri


(1974), Nenápadní spoločníci (1976), Slávni vynálezcovia (1977), Tu sa usadíme (spolu s M. Borguľom, 1979), Náš priateľ Jules (1983), Svet stavia (1984), Výpravy do budúcnosti (1986), Naj, naj, naj (1988), Ako zomierajú diktátori (1994).