Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 1. októbra 2021

CRNJANSKI, MILOŠ - KVAPKA ŠPANIELSKEJ KRVI

CRNJANSKI, MILOŠ

KVAPKA ŠPANIELSKEJ KRVI
(Kap španske krvi)

Tatran, Bratislava, 1978
edícia Meteor (82)
preklad Michal Nadubinský
prebal Ľudmila Chytilková, Peter Cibula
1. vydanie, 22.500 výtlačkov

beletria, román, história, literatúra srbská
180 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

NEDOSTUPNÉ

*gopal4**belx*

Srbský básnik, prozaik a esejista Miloš Crnjanski (1893— 1977), už vyše pol storočia patrí k najzaujímavejším tvorcom juhoslovanskej literatúry. Jeho prvá kniha, poetická komédia MASKA, vyšla koncom I. svetovej vojny ešte s plným podpisom autora ako rakúskeho vojaka a dôstojníka.

Prozaické dielo Miloša Crnjanského, z ktorého slovenský čitateľ mal možnosť poznať neveľký román DENNÍK O ČARNOJEVIČOVI (1973) a román zo srbských dejín CESTAMI ŽIVOTA A SMRTI (1975), predstavuje predovšetkým originálny pokus o umeleckú syntézu básnika, prozaika a esejistu. Výsledkom toho je aj historický román Kvapka španielskej krvi, ktorý po prvý raz predkladáme nášmu čitateľovi.

Historický román Kvapka španielskej krvi čerpá námet z celkom konkrétnych udalostí nemeckých dejín — z posledných rokov panovania bavorského kráľa Ľudovíta I. Jeho zmyslom však nie je len podať viac alebo menej verný obraz tohto kráľa, ani nie vyrozprávať ľúbostnú epizodku panovníka s temperamentnou tanečnicou Lolou Montezovou, ktorá napokon ovládala nielen kráľa, ale i jeho ministrov. Román Kvapka španielskej krvi je v konečnom dôsledku románom o hľadaní ľudského šťastia, poetickou meditáciou o láske, ľudských vášňach a zmysle života.