Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 15. apríla 2021

PŘIBYSLAVSKÝ, JAROSLAV - PŘÍRUČKA SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

PŘIBYSLAVSKÝ, JAROSLAV

PŘÍRUČKA SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

Státní nakladateleství technické literatury, Praha, 1961
edícia Praktické elektrotechnické příručky (6)
prebal Jiří Doležal
1. vydanie, 8.000 výtlačkov

technika, elektrotechnika,
880 s., 175 tab., 769 obr., 9 príloh, čeština

tvrdá väzba
stav: dobrý, pečiatky v knihe, bez prebalu

PREDANÉ

*bib22**tech*

Obsah knihy je volen a zpracován tak, jak to vyžaduje encyklopedická technická příručka praktického elektrotechnika Pro absolventy odborných škol technických, vstupující do praktického povolání, je výhodnou doškolovací pomůckou, poskytující potřebný přehled řešení problémů silnoproudé elektrotechniky; dosud si musel každý, kdo pracuje v navrhování a výstavbě, v provozu nebo v údržbě elektrických zařízení, obstarávat příslušné informace postupně a často svízelně z nejrůznějších zdrojů.

Příručka je účelně rozdělena na dvě hlavní části, z nichž první podává přehled dnešních silnoproudých výrobků, druhá pojednává o technických celcích.

Obsahem první části je pojednání o točivých a netočivých strojích, spínacích, jistících a měřicích přístrojích, o elektroměrech, relé a elektrických regulátorech, o silových kabelech s příslušenstvím, o strojích a přístrojích pro elektrické svařování, o odporovém, indukčním a dielektríckém ohřevu a o elektrických akumulátorech. Tato část není pojata jako katalog, nýbrž jako přehledný popis rozsahu a směru dnešní výroby, a slouží tak k rychlé a spolehlivé orientaci čtenáře.

Druhá část jedná o způsobu používání těchto výrobků při návrhu a montáži technických celků v energetice a v průmyslu. Zvláštní kapitoly jsou věnovány výrobnám a transformovnám, rozvodu elektřiny venkovním vedením vn a elektrickému rozvodu v průmyslovém závodě. Je zde encyklopedický přehled elektrických pohonů, jejich charakteristik a způsobů ovládání, pojednání o zlepšování účiníku, kapitola o elektrické trakci a obsáhlý výklad o světelné technice. Závěr tvoří kapitoly o schématech silnoproudých zařízení a o dnešním stavu a organizaci čs. norem a předpisů, s přehledným pojednáním o koordinaci s mezinárodní normalizací.