Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 24. apríla 2021

JELLOUN, TAHAR BEN - DEŤOM O RASIZME

JELLOUN, TAHAR BEN

DEŤOM O RASIZME
Esej
(Le racisme expliqué à ma fille)

Knižná dielňa Timotej, Košice, 1998
preklad Eva Piovarcsiová
obálka Erik Groch
1. vydanie, 500 výtlačkov
ISBN 80-88849-21-7

filozofia
60 s., slovenčina

mäkká väzba s prebalom
stav: výborný, nečítaná

7,90 €

*kocev*fil*

Marocký spisovateľ Tahar Ben Jelloun (nar. 1944) je dnes významným predstaviteľom súčasnej francúzskej literatúry. Píše poéziu i prózu. Publikovať začal roku 1973. Autorovou prvotinou bol román Harrouda. V roku 1987 získal Goncourtovu cenu za ďaľší román Svätá noc, ktorý vyšiel aj v slovenskom preklade (Slovenský spisovateľ, 1993). Ako esejista sa tento zaujímavý a osobitý autor predstavil našim čitateľom reflexiou života a diela sochára Alberta Giacomettiho (vydavateľstvo Q 111, 1992, edícia Tajné múzeá).

Vo svojej najnovšej práci Deťom o rasizme (1998) sa Tahar Ben Jelloun dotkol mimoriadne pálčivej témy na celej planéte. Čo je rasizmus, prečo majú ľudia predsudky, čo je diskriminácia, otroctvo, apartheid, aké sú príčiny týchto negatívnych javov a najmä ako sa proti nim brániť, o tom všetkom sa dočítate v tejto rozsahom neveľkej, zato obsahom veľmi potrebnej knižke určenej nielen deťom, ale predovšetkým ich rodičom.