Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 17. apríla 2021

ENCYKLOPEDIE ANTIKY

ENCYKLOPEDIE ANTIKY

Academia, Praha, 1974
zostavil Ludvík Svoboda
prebal Jiří Ledr
2. vydanie, 30.000 výtlačkov
21-001-74

história, encyklopédie
744 s., čb a far fot., 6 máp, čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý

PREDANÉ

*kocev**his*

Dílo týmu předních českých odborníků, vědeckých pracovníků Československé akademie věd a vysokých škol, obsahuje vše, co v něm bude uživatel o starověku hledat. Má umožnit porozumění velkému kulturnímu odkazu antiky těm, kdo neměli možnost seznámit se s ním jinak.

Encyklopedie zahrnuje všechny významné jevy a osobnosti od nejstarších dob, kdy se začla antická kultura vyvíjet, přes vrcholné období kultury řecké a římské až po dobu, kdy byla vystřídána kulturami následnými. Všímá si vlivů a ohlasů antiky v kultuře starokřesťanské a byzantské i v dalším evropském vývoji až do dnešní doby. Zeměpisně zabírá oblast celého známého starověkého světa a jeho kultur, pokud byl antickou vzdělaností dotčen.

Abecedně uspořádaná hesla jsou vyvážena, navzájem propojena odkazy a podávají stručnou formou maximální poučení podle nejnovějších poznatků o starověkých dějinách, literatuře, filosofii, právu, architektuře, výtvarném umění, divadle, hudbě a tanci, výchově, náboženství a mytologii, technice a vědě, o hospodářských a sociálních poměrech atd. Jako zvláštní oddíl jsou zařazeny sentence, úsloví a termíny (s označením správné výslovnosti) podnes hojně užívané a obecně známé, které představují rovněž součást živého dědictví antiky v naší době.

Encyklopedii doplňuje bohatá, uvážlivě vybraná obrazová dokumentace uměleckých děl, přehledné tabulky k řeckým a římským dějinám, barevné mapy a plány. Soupis základní literatury i odkazy na literaturu v heslech usnadňují cestu za dalším, hlubším poučením.

Encyklopedie antiky vyplňuje znamenitě mezeru v naší odborné i populární literatuře a je určena jak odborníkům, tak nejširší čtenářské obci.