Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 7. júna 2016

SENKEVIČ, JURIJ - NA VORU RA PŘES ATLANTIK

SENKEVIČ, JURIJ

NA VORU RA PŘES ATLANTIK
(Na Ra čerez Atlantiku)

Orbis, Praha, 1975
edícia Cesty
preklad Vladimír Muller
mapy Karel Zpěvák
obálka Soňa Valoušková

cestopis
148 s., 32 s. far fot., čeština
hmotnosť: 405 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: knižný blok v dobrom stave, prebal na chrbte natrhnutý

2,50 € PREDANÉ

*mipet*

Norského cestovatele a etnografa Thora Heyerdahla znají dnes čtenáři na celém světě; jeho plavby byly popsány, zfilmovány, jeho díla vydána v mnohatisícových nákladech. Málokdo však asi ví, že obou Heyerdahlových posledních výprav na voru Ra se účastnil i mladý sovětský lékař Jurij Senkevič. Jeho cestopis je z čtenářského hlediska možná dokonce zajímavější než dílo norského vědce. Nechtěl-li se totiž Senkevič opakovat, musel zvolit vlastní originální přístup ke zpracované látce. A to se mu skutečně podařilo: napsal knížku, jakou o Heyerdahlovi nikdy nikdo nenapsal a v níž nejlépe vystihl myšlenku, které Heyerdahl zasvětil celý svůj život. Jádrem Senkevičovy knížky nejsou však Heyerdahlovy vědecké teorie ani výsledky jednotlivých expedic - ty tvoří jen rámec vyprávění. Jsou to na prvním místě lidé, jejich chování a psychologie ve zvláštních podmínkách života na moři, kdo stojí v centru autorova zájmu, neboť Senkevič zůstává i na moři víc psychologem než mořeplavcem. Avšak především je vždy a za všech okolností člověkem, který se dovede nadchnout pro dobrou věc, a skvělým kamarádem.